Teknoloji

Huawei Mate 10 16 Ekimde Lite versiyonuyla birlikte tanıtılabilir

huawei mate 9
huawei mate 10
Huawei Mate 9

Önümüzdeki sonbahar akıllı telefon pazarı için yine oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Berlin’de düzenlenecek IFA’da yapılacak duyuruların ardından Apple’ın da eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtması bekleniyor. Ekim ve kasım aylarında da gruba yeni cihazların dahil olması öngörülüyor. Huawei Mate 10 da bu cihazlardan biri olacağa benziyor.

Huawei’nin geçmiş yıllarda uyguladığı çıkış takvimi ve etrafta dolaşan haberler de bu ihtimali artırıyor. Mate 8 ve Mate 9, kasım ayının başlarında görücüye çıkmıştı. Huawei’nin bu sefer takvimi biraz daha öne çekeceği ve yeni telefonunu 16 Ekimde tanıtacağı söyleniyor.

Mate 10 ile ilgili söylentiler sadece muhtemel tanıtım tarihiyle sınırlı kalmıyor. Huawei’nin yeni akıllı telefonunun Lite versiyonuyla birlikte potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacağı da söylenenler arasında yer alıyor. Bu konuda şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmasa da, Huawei’nin geçmiş uygulamaları bu iddianın doğru çıkma ihtimalini yukarıya çekiyor. Huawei Mate 9, dört farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Mate 10’da JDI Display tarafından üretilen 6.1 inçlik bir ekranın bulunması bekleniyor. Küçük versiyonun ekranının ise 5.8 inç büyüklüğünde olacağı söyleniyor.

Mate 10’un Huawei’nin ana vatanı Çin’deki fiyat etiketinde 7460 yuan (3920 TL) yazacağı iddia ediliyor. Bu rakamın Çin pazarı için oldukça yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Lite versiyonun fiyatının ise standart versiyonunun yarısı civarında olacağı söyleniyor.

Huawei Mate 10 Kirin 970 işlemciyle gelebilir

Mate 10’da HiSilicon Kirin 970 işlemcinin bulunması bekleniyor. Huawei’nin kendi üretimi olan bu işlemcinin Qualcomm’un müstakbel amiral gemisi Snapdragon 845 ile mücadele edebilecek nitelikte olması öngörülüyor. Mate 10’un ön ve arka kameralarda da yeni özellikler sunması beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER