Teknoloji

Huawei HongmengOS konusunda çok iddialı

huawei developer accelerator
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, HongmengOS adını taşıyan işletim sistemi üzerinde çalışmayı sürdürüyor. İşletim sistemi, ilk etapta bir Android alternatifi gibi görünse de; Huawei’nin platforma dair planlarının çok daha kapsamlı olduğu biliniyor. Bir Fransız dergisine konuşan Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, şirketin iddialı yaklaşımını ortaya koydu.

Ren, HongmengOS’in Android’e kıyasla daha hızlı olacağını dile getirdi. Huawei’nin kurucusu, yeni platformun kullanım alanının da Android’den çok daha geniş olacağının altını çizdi. Ren’in verdiği bilgiye göre; HongmengOS akıllı telefonların yanı sıra yönlendiricilerde, ağ anahtarlarında, tabletlerde, bilgisayarlarda, hatta veri merkezlerinde de kullanılabilecek.

Ren, HongmengOS’in hızıyla Apple’ın macOS’ini de geride bırakacağını iddia ediyor. Huawei’nin CEO’su, işlemlerdeki gecikme süresinin 5 ms’nin altında olacağını dile getirdi. HongmengOS, geniş bir cihaz skalasında kullanılabilecek olması nedeniyle akıllara Google’ın Fuchsia OS projesini getiriyor.

Huawei, HongmengOS ile ilgili hedeflerinde iddialı görünüyor. ABD yaptırımlarını bir nebze gevşetse de, Çinli üretici HongmengOS projesinden vazgeçmiyor. Şirketin CEO’su Ren Zhengfei de, süreçten bağımsız olarak HongmengOS’in gelişiminin süreceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER