Teknoloji

Huawei FreeBuds 5i tanıtıldı: Daha uzun pil ömrü, gelişmiş aktif gürültü engelleme

huawei freebuds 5i
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei FreeBuds 5i adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını tanıttı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan FreeBuds 4i‘nin takipçisi olan kablosuz kulaklık daha gelişmiş aktif gürültü engelleme, daha hafif tasarım ve daha uzun pil ömrü gibi özelliklerle geliyor.

FreeBuds 5i’de üç farklı gürültü engelleme seviyesi bulunuyor. Maksimum ayarda sesler 42 dB azaltılıyor. Bunun 4i’deki 22 dB’e kıyasla büyük bir gelişim olduğu söylenebilir. Telefon ve video görüşmelerinde ise yapay zekâ destekli ve çift mikrofonlu sistem ses kalitesini artırıyor.

Kulaklıkta 10 mm. dinamik sürücüler bulunuyor. Bu sürücüler sayesinde kulağın şekline göre ses çıkışı optimize ediliyor. LDAC codec desteğine sahip kulaklıkta Hi-Res Audio Wireless sertifikası da mevcut.

FreeBuds 5i, Bluetooth 5.2 ile birden fazla cihaza bağlanabiliyor. Kulaklığın mobil uygulamasıyla telefon, tablet ve TV arasındaki geçiş yönetilebiliyor. Freebuds 5i’de gecikme süresini 94 milisaniyeye indiriyor.

huawei freebuds 5iFreeBuds 5i’nin şarj kutusu, 4i’ninkine kıyasla daha yumuşak ve çakıl taşına benzeyen bir dokuya sahip. Yüzde 18 daha hafif olan taşıma kutusu, toplam pil ömrünü 28 saate çıkarıyor. Aktif gürültü engelleme çalıştırıldığında ise süre 18,5 saate iniyor.

FreeBuds 5i tam şarjla 7,5 saatlik bir kullanım süresi sunuyor. Aktif gürültü engelleme bu süreyi 6 saate indiriyor. 15 dakikalık bir şarj, FreeBuds 5i ile 4 saat boyunca müzik dinlemek için yeterli oluyor.

Huawei FreeBuds 5i Çin’de ön satışa çıkmış durumda. Kulaklığın fiyat etiketinde 600 yuan (1545 TL) yazıyor. FreeBuds 5i, 18 Haziran’da raflarda yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER