Teknoloji

Huawei FreeBuds 3i aktif gürültü engellemeyi daha ucuza sunuyor

huawei freebuds 3i

Kablosuz kulaklık pazarı giderek daha kalabalık hâle geliyor. Tüketiciler de gerçek anlamda kablosuz bu kulaklıkları sevdi, gösterilen ilgi giderek artıyor. Huawei de aktif gürültü engelleme özelliğini kaldırmadan, daha uygun fiyatlı bir kablosuz kulaklığı, Huawei FreeBuds 3i’yi tanıttı.

Şimdiye kadar gürültü engelleme özelliği gerçek anlamda kablosuz kulaklıklarda pek bulunan bir özellik değildi. Ancak Apple, Sony ve Huawei son bir yıl içinde bu alanda çıkardıkları ürünlerle tüketicilere farklı seçenekler sundular. Ancak bu ürünler genellikle yüksek fiyat etiketleriyle sunuluyor.

Yine de, Huawei’nin geçtiğimiz aylarda çıkardığı FreeBuds 3 modelinin, şu sıralar sahip olduğu 899 TL’lik indirimli satış fiyatıyla diğerlerine göre ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Henüz Türkiye fiyatı belli olmayan FreeBuds 3i için 89 pound İngiltere fiyatı belirlenmiş. Bu da Türk lirası cinsinden 783 TL’ye karşılık geliyor. Yani FreeBuds 3i daha önce gördüğümüz FreeBuds 3 modelinden çok ucuz da sayılmaz.

Üstelik ilginçtir ki, FreeBuds 3i’de aktif gürültü engelleme özelliği biraz daha iyileştirilmiş biçimde sunuluyor gibi görünüyor. FreeBuds 3’teki gürültü engelleme, kulaklığın yapısı nedeniyle istenen verimi tam olarak sağlamıyordu. FreeBuds 3i ise sahip olduğu silikon uçlar sayesinde kulak kanalını mühürlüyor. Bu sayede gürültü engelleme de daha verimli şekilde çalışacaktır.

“Akıllı Aktif Gürültü Engelleme” teknolojisinin yanı sıra FreeBuds 3i’de IPX4 suya dayanıklılık, 10mm sürücüler, altı mikrofon ve her iki kenarda dokunmatik kontrol için kapasitif sensörler bulunuyor. FreeBuds 3’ün pratik bulduğumuz kasası yerine FreeBuds Lite’ınkine benzer bir kasa da tercih edilmiş.

FreeBuds 3i’nin 20 Mayıs’ta yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Ürünün önce seramik beyazı rengi çıkacak. Haziran ayında da karbon siyahı rengi satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER