Teknoloji

Huawei ekran içi ön kameralı telefon tasarımının patentini aldı

huawei patent

ZTE hâlihazırda ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş bir akıllı telefon çıkaran tek şirket konumunda. Çinli üretici bu teknolojinin ikinci neslini de kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Samsung’un Galaxy Z Fold 3’te ön kamerayı ekranın içine yerleştirmesi bekleniyor. Oppo da bu teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Huawei de bu gruba katılmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Çinli üretici, ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş bir akıllı telefon tasarımının patentini aldı. LetsGoDigital’ın patent dosyasındaki çizimler doğrultusunda hazırladığı taslaklar, telefonun tasarımı konusunda daha net bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Görseller telefonun orta segmentte konumlandırılacağını düşündürüyor. Kamera adası ve genel tasarım akıllara Honor X20 SE modelini getiriyor. Ancak patent çizimlerinin her zaman gerçek ürünleri yansıtmayabileceğini de hatırlatmakta fayda var.

Huawei patent başvurusunu Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne yaptı. Şirketin akıllı telefon kategorisindeki en önemli pazarı Çin olduğu için buna şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER