Teknoloji

Huawei dokunmatik bezel halkalı akıllı saatin peşinde

huawei watch 2
Huawei Watch 2

Genele bakarsak 2017 akıllı saatler açısından mükemmel bir yıl olmadı, ancak 2018’in başlamasıyla birlikte üreticilerin cihazlarında yenilikçi fikirleri düşündüklerinin işaretlerini alıyoruz. Örneğin Huawei’ye bakalım, şirketin dokunmaya hassas bezel halkaya sahip yeni bir akıllı saat çıkarmaya dair planları bulunuyor.

LetsGoDigital sitesinin ortaya çıkardığı bir patent bizi bu şekilde düşünmeye itiyor. Kısaca WIPO olarak nitelendirilen, Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu adlı kuruluşa yapılan başvurunun dokümanları, sekiz parçaya bölünmüş bir akıllı saat bezel halkasını gösteriyor. Her birisine dokunulduğunda giyilebilir üründeki belli bir aksiyon tetikleniyor.

Oldukça parlak bir fikir gibi görünüyor ve Samsung’un akıllı telefonlarında kullandığı ve navigasyonda kullanılan döndürülebilir bezel halka gibi ortaya ilginç bir deneyim çıkabilir. Saat yüzündeki kısıtlı arayüz dikkate alındığında, kontrolleri kenarlara kaydırmak kullanıcı açısından da oldukça avantajlı olacak gibi görünüyor.

huawei watch dokunmatik bezel halka patent

Patent, sürükleme ve tıklatmaların her tür fonksiyon için nasıl birleştirilebileceğini, menülerde gezinmekten belirli uygulamaları açmak ya da bir tür dijital asistanı çağırmak gibi işlevlere kadar nasıl kullanılabileceğini anlatıyor.

Her patent başvurusunda olduğu gibi, ortaya çıkan dokümanlar ileride gerçekten de dokunmaya hassas bir bezel halkalı telefonu Huawei’den görebileceğimiz anlamına gelmiyor. Ancak şirketin patentte gösterilen yönde düşündüğü anlaşılıyor. Bu tür özelliğe sahip bir akıllı saati 2018’in bir yerinde göreceğimiz ihtimalini de güçlendiriyor.

Huawei şimdiye kadar iki dikkat çekici Android Wear akıllı saati çıkardı. Bunların en sonuncusu geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. MWC 2018’in başlamasına az bir zaman kaldı, Huawei’nin yeni bir cihaz tanıtıp tanıtmayacağını göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER