Teknoloji

Huawei akıllı telefon pazarında Apple’ı yakalamayı hedefliyor

huawei akilli telefon
Huawei P20 Pro

Huawei akıllı telefon pazarının yükselen yıldızları arasında yer alıyor. 2017’de 153 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket, Samsung ve Apple’ın arkasından üçüncü sıraya yerleşmişti. Çinli üretici, kendisine kısa vadedeki ilk hedef olarak Apple’ı yakalamayı seçmiş gibi görünüyor. Huawei 2018’de 200 milyon akıllı telefon gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Söz konusu iddiayı gündeme getiren isim ise Huawei CEO’su Yu Chengdong’dan başkası değil. Şirketin alt markalarından Honor’un Çin’de gerçekleştirdiği Honor Play etkinliğinde konuşan Yu, yıl sonuna kadar 200 milyon akıllı telefon satma hedefi konusunda iyimser konuştu. 2010 ve 2017 arasında 51 kat büyüdüklerini belirten Yu, 2018 için de yüzde 25’in biraz altında bir büyüme oranının kendileri için olası göründüğünü ifade etti.

Huawei’nin yılın ikinci çeyreğinde şu ana kadar gösterdiği satış performansı, Huawei CEO’sunun iyimserliğinin temelini oluşturuyor. Mart ayının sonlarında P20 serisi akıllı telefonlarını tanıtan şirket, özellikle üç kameralı P20 Pro ile adından söz ettirmeyi başarmıştı.

Huawei yılı 200 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla tamamladığı takdirde pazarın ikinci sırasındaki Apple’ın hemen arkasına yerleşmiş olacak. Cupertino merkezli şirket, 2017’de 215 milyon akıllı telefon satmıştı. Ancak Apple’ın bu yılki satışlarının üst segment cihazlara ilginin azalmasına paralel olarak düşmesi öngörülüyor.

Huawei’nin nihai hedefi zirvedeki Samsung’u yakalamak olsa da, bu hedefin gerçekleştirilmesi çok kolay görünmüyor. ABD pazarında sıkıntılar yaşayan Huawei, çalışmalarının merkezine Avrupa ve Asya’yı koymuş gibi görünüyor. Çinli üretici, Samsung’un ABD’deki gücüne ana vatanındaki etkinliğiyle karşılık veriyor. Huawei’nin alt markası Honor da şirkete Avrupa ve Hindistan’da hatırı sayılır bir zemin oluşturmuş gibi görünüyor.

2018’in ikinci çeyreği henüz tamamlanmış değil. Şirketlerin nihai satış rakamları şu an için bilinmiyor. Ancak mevcut işaretler ışığında Huawei akıllı telefon pazarında 2019’un ilk çeyreği itibarıyla ikinciliğe yerleşmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER