Teknoloji

Huawei kadınlara özel akıllı saatini duyurdu

huawei akilli saat

Huawei, “Jewel” ve “Elegant” adını taşıyan iki yeni akıllı saat modelinin duyurusunu yaptı. Çinli üreticinin Android Wear işletim sistemiyle çalışan ve hayli beğenilen akıllı saatinin daha modaya uygun versiyonları olarak nitelenebilecek söz konusu modeller, şirket tarafından “kadın saati” şeklinde niteleniyor. Akıllı saatlerin diğer ana akım cihazlara kıyasla daha “modaya uygun” olma zorunluluğu göz önüne alınınca Huawei’nin attığı adım kulağa oldukça makul geliyor.

Huawei akıllı saat ailesinin yeni üyelerinin iksinde de roze altın çerçeve tercih edilmiş. Modellerden birinde roze altın çerçeveyi 44 mm. Swarovski zirkon şerit kaplarken, diğerinde tırtırlı bir roze altın doku bulunuyor. Deri kayış içinse beyaz inci ve safir mavisi olarak adlandırılan iki seçenek sunuluyor. Huawei yeni akıllı saat modelleri için kişiselleştirilebilir saat arayüzlerine ek olarak, kadınlara özel 10 adet seçenek sunuyor.

Huawei’nin yeni akıllı saatleri de Android Wear işletim sistemiyle çalışıyor. Dokunmatik 1.4 inç AMOLED ekran üzerinden kullanıcılar saatle iletişime geçebiliyor. Kablosuz Bluetooth bağlantısı, kalp atış hızı sensörü, ivmeölçer, jiroskop ve hareket sensörü gibi bileşenler barındıran yeni Huawei saatler, farklı türdeki fiziksel aktiviteler arasındaki farkı da ayırt edebiliyor.

Huawei’nin Jewel ve Elegant adını taşıyan yeni Android Wear akıllı saat modelleri için 530 dolar ödemek gerekiyor. Huawei Watch’un standart versiyonunun satış fiyatı ise 400 dolar seviyesinde seyrediyor. Akıllı saatler, 20 Nisan itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER