Teknoloji

Huawei, 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde 5.5G gibi yenilikçi teknolojilerini sergiledi

huawei mwc 2024

Barselona’da gerçekleşen 2024 Mobil Dünya Kongresi, Huawei’in teknoloji dünyasına sunduğu yenilikçi çözümlere ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, Huawei’in geleceğin ağ, bulut ve zeka teknolojilerine yönelik vizyonunu ve bu alanlardaki son gelişmelerini sektör profesyonelleriyle paylaştığı bir platform oldu. Şirket, akıllı dijital dönüşümü teşvik etme, gelişmiş bir endüstri ekosistemi oluşturma, 5G’nin olumlu iş döngüsünü hızlandırma ve 5.5G dönemine hazırlık gibi hedefler doğrultusunda adımlarını sürdürdüğünü vurguladı.

Huawei MWC 2024’te, 5.5G teknolojisinin yanı sıra, F5.5G ve Net5.5G özelindeki ürün ve çözümlerini tanıttı. Bu yeni nesil teknolojiler, evler, işletmeler ve araçlar için yeni kullanım senaryoları sunarak ağ yeteneklerinin gelişimini destekleyecek ve toplumların yaşam kalitesini artıracak. 2023 yılı sonuna kadar dünya çapında 300’den fazla 5G ticari ağının hayata geçirilmesi ve 1,6 milyardan fazla kullanıcıya hizmet verilmesi, 5G’nin ve gelecekteki 5.5G’nin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Huawei, 5.5G teknolojisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla dünyanın önde gelen mobil operatörleri ve endüstri ortaklarıyla iş birliği yaparak, bu teknolojinin doğrulanmasını ve ağ dağıtımını teşvik etti. Bu iş birlikleri sayesinde, Orta Doğu, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ve Çin’in büyük şehirlerinde 5.5G ağ dağıtımı başladı. Avrupa’da ise, Finlandiya ve Almanya’daki operatörler 5.5G teknolojisini ticari ağlarda doğrulayarak, 10 Gbps’den daha yüksek hızlara ulaştı.

MWC kapsamında, Huawei ayrıca sektörün ilk telekom temel modelini piyasaya sürerek, çevik hizmet sağlama ve alanlar arası verimli işletme ve bakım için akıllı uygulamalar sunacak. Bu temel model, operatörlerin ağ verimliliğini artırmasına ve kullanıcı memnuniyetini yükseltmesine olanak tanıyacak.

Huawei, 5.5G’nin ticari olarak piyasaya sürülmesiyle birlikte, operatörlerle işbirliğine dayalı, yeşil, istikrarlı, yaygın ve akıllı ağların oluşturulmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Şirket, bu tür endüstriyel ortaklıkların akıllı dijital dönüşümü daha ileri seviyelere taşıyacağına inanıyor.

Son olarak Huawei Enterprise, MWC’de on farklı sektör için yeni akıllı dijital çözümler ve amiral gemisi ürünler tanıttı. Tüketici Elektroniği Grubu ise moda ve teknolojiyi bir araya getiren ürünlerle katılımcıların ilgisini çekti. Huawei’in yenilikçi ürünleri, ‘Fashion Forward’, ‘Creation of Beauty’ ve ‘Fitness & Health’ gibi senaryo tabanlı deneyim alanlarında sergilendi, bu da şirketin teknoloji ve estetiği birleştirme konusundaki başarısını gösterdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER