Teknoloji

Huawei, 2023 Gelir Hedefini 700 Milyar Yuan Olarak Belirledi

huawei 5g

Huawei Başkan Yardımcısı ve Dönüşümlü Başkan Ken Hu, firma çalışanlarına yaptığı iç haberleşme mesajında, şirketin 2023 yılında 700 milyar Yuan’ı (yaklaşık 98.5 milyar ABD Doları) aşkın bir gelir elde etmeyi beklediğini açıkladı. Reuters’a göre bu, Huawei’nin bir önceki yıl raporladığı 642 milyar Yuan (yaklaşık 93.5 milyar ABD Doları) tutarından %9 oranında bir büyümeyi işaret ediyor. ABD tarafından uygulanan yaptırımlar ve genel olarak dünya ekonomisine rağmen teknoloji devi Huawei’nin kaydettiği bu büyüme oldukça dikkat çekici.

Ken Hu, yeni yıl mesajında “Yılların zorlu çalışmalarının ardından, fırtınada ayakta kalmayı başardık. Şimdiyse neredeyse eski gücümüze geri döndük.” dedi. Hu’nin belirttiğine göre şirketin cihaz iş birimi “beklentileri aştı”, ancak bu beklentilerin neler olduğuna dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

Uzmanlar, Huawei’nin kendi geliştirdiği Kirin 9000S yonga seti gibi bir dizi yenilikçi özellikle donattığı Mate 60 akıllı telefon serisini piyasaya sürdüğünde şaşkınlık yaşadılar; çünkü Huawei’nin ABD yaptırımlarına rağmen bu türde özellikleri nasıl sunabildiğini anlamakta güçlük çektiler. Mate 60 serisinin piyasaya çıkışı ayrıca iPhone 15 serisi satışlarına da etki yaptı.

Eylül ayının sonlarına kadar Huawei, Çin akıllı telefon pazarında %14’lük bir pay elde ederek ülkede beşinci sıraya yerleşti. Apple, %15’lik pazar payıyla hemen yalnızca küçük bir farkla daha iyi bir performans gösterdi. Huawei şimdi tekrar hızla büyürken, diğer markaların da dikkat kesilmesi gerekiyor.

Huawei’nin iddialı büyüme beklentileri, şirketin sahip olduğu sağlam arka plan ve yenilikçi yaklaşımların bir sonucu olarak görülüyor. ABD yaptırımlarına karşı atılgan bir duruş sergileyerek, kendi çipsetlerini geliştirmek ve küresel tedarik zinciri engellerinin üstesinden gelmek için kayda değer hamleler yaptı. Şirketin yüksek hedefleri, Çin pazarında ve dünya genelindeki rekabet dinamiklerine etkisini daha da güçlendiriyor ve teknoloji sektöründeki diğer büyük oyuncular için yeni stratejilerin belirlenmesini gerektiriyor. Huawei böylece, hem yüksek teknolojiye yönelik talebi karşılamak hem de kendi marka değerini korumak için attığı adımlarla teknoloji dünyasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER