Teknoloji

Huami Amazfit Verge: Xiaomi’den uygun fiyatlı akıllı saat

huami amazfit verge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi son yıllarda akıllı telefon ve aksesuar pazarının yükselen yıldızları arasında bulunuyor. Etki sahasını istikrarlı biçimde genişleten şirket, bunun için bünyesindeki alt markalardan da yararlanıyor. Huami de söz konusu markalar arasında bulunuyor. Huami Amazfit Verge adını taşıyan akıllı saatiyle Xiaomi’nin gelişmiş özelikleri uygun fiyatlarla sunma geleneğini sürdürüyor.

Öncelikli olarak Çin pazarına odaklı bir ürün olan Amazfit Verge’de 360 x 360 piksel çözünürlüklü 1.3 inç yuvarlak AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran Gorilla Glass 3 cam tarafından korunuyor.

Huami Amazfit Verge, Wear OS yerine Huami’nin kendi işletim sistemiyle çalışıyor. Akıllı saatin çift çekirdekli işlemcisine 512 MB RAM eşlik ediyor. Xiao sesli asistana sahip Amazfit Verge, kalp atış hızı sensörü barındırıyor. NFC desteği ise saatin Alipay üzerinden mobil ödeme yapabilmesini sağlıyor. Buna ek olarak, saat Mija markalı akıllı ev ürünleriyle entegre biçimde çalışabiliyor.

Amazfit Verge, suya dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip. Akıllı saat, 1,5 metre derinlikte 30 dakika boyunca çalışmayı sürdürebiliyor.

Huami Amazfit Verge öncelikli olarak Çin’de satışa sunulacak olsa da, bu durum akıllı saatin başka pazarlarda piyasaya sürülmeyeceği anlamına gelmiyor. Amazfit Verge öncesinde tanıtılan Amazfit Bip, Çin dışında başka ülkelerde de satışa sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER