Manşetler

HTC’nin Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonu HTC 8X Avea ile geliyor

HTC’nin eylül ayında düzenlediği bir etkinlikle tanıtımını gerçekleştirdiği Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonlar içinde en dikkat çekicisi olan HTC 8X Avea ile Türkiye pazarına geliyor. Windows Phone 8’in resmen yayınlanması ile birlikte merakla beklenen cihazlar içinde üst sıralarda yer alan HTC 8X, Türkiye’de duyurusu yapılan ilk Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefon olma özelliğini de taşıyor.

1.5 GHz’lık Qualcomm Snapdragon S4 işlemciye sahip olan cihazda, 16 GB dahili hafıza ve 1 GB RAM mevcut. 1280 x 720 çözünürlüklü Gorilla Glass Super LCD 2 ekran da cihazın ilgi çekici özellikleri arasında yer alıyor. HTC’nin diğer modellerinde olduğu gibi 8X’te de Beats Audio ses desteği de bulunuyor.

8X, Mavi ve siyah olarak iki renk seçeneğiyle elliden fazla ülkede eş zamanlı olarak satışa sunulacak. Avea’dan yapılan açıklamada kesin bir tarih verilmezken, cihazın KDV dahil tavsiye edilen satış fiyatının 1599 TL olacağı belirtildi. Avea aboneleri cihaza özel kampanyalar ve tarifeler ile de sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER