Manşetler

HTC’nin 2012 sonlarında beklenen Windows Phone 8 cihazlarıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows Phone 8 üzerindeki örtüyü resmen kaldırmasının ardından dört üreticiden biri olan HTC’nin de cihaz planları ortaya çıkmaya başladı. The Verge’ün elde ettiği bilgilere göre HTC üç adet Windows Phone cihazı hazırlıyor. Bunlar Rio, Accord ve Zenith kod adlarıyla anılıyor.

Listenin en alt seviyesinde olarak nitelendirebileceğimiz Rio’da 4 inç’lik WVGA ekran, 14.4 Mbps HSPA, 5 megapiksel, 720p video kayıt yetenekli kamera bulunuyor. Cihazın işlemcisinin Qualcomm MSM8227, yani Snapdragon S4 Plus serisinin üyelerinden bir tanesi olacağı, 512 MB RAM bulunacağı iddia ediliyor. Rio’nun üstünde Accord yer alıyor. Bu cihazda 4.3 inç 720p Super LCD 2 ekran, 1080p video kayıt yetenekli 8 megapiksel sensörlü kamera, 42 Mbps HSPA+, NFC desteği, 1 GB RAM ve daha kuvvetli bir çift çekirdekli işlemci yer alıyor. Henüz tam olarak kesinleşmese de MSM8260A olabileceği düşünülüyor.

En üst model olan Zenith ise 4.7 inç 720p Super LCD 2 ekran, Accord’dakiyle aynı 8 megapiksel sensörlü kamera, 42 Mbps HSPA+ desteği ve adı açıklanmayan ve dört çekirdek barındıran Qualcomm Snapdragon işlemciyle gelecek. Doğrusunu söylemek gerekirse, HTC’nin muhtemel Windows Phone 8 telefon üçlüsü akıllara One Android serisini getiriyor. Teknik özelliklere bakıldığında arada böyle bir bağlantı kurmak mümkün. Her üç cihazın da bu yıl içinde satışa çıkması bekleniyor. Rio ve Accord’un ekimde, Zenith’in ise dördüncü çeyrek içinde piyasada olacağı tahmin ediliyor, ancak bu tarihlerin değişmesi ihtimali de söz konusu, ne de olsa ortada bir çok etken var ve bunların çoğu da HTC’nin dışında gelişen şeyler. Bu arada Windows Phone 8 ile Türkçe desteğinin de gelecek olması belki de bu telefonların Türkiye’ye uğramalarına da vesile olabilir.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER