Teknoloji

HTCDev yazılım geliştirici portalı açıldı: 3D, Sense ve Pen SDK burada

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC, HTCDev.com geliştirici portalının ve tüm açılış yükleyicisi kilit anahtarlarına ev sahipliği yapacak sitenin kapılarını resmen açtı. Geçtiğimiz haziran ayında duyurulmuş olan HTCDev, HTC akıllı telefonları için kodlama yapanlara özel rehber ve eğitimlerle, HTC OpenSense SDK yazılım çerçevesini barındırıyor. Başlangıçta mevcut olan araçların arasında EVO 3D ile kullanılabilecek HTC S3D SDK ve HTC Pen SDK yazılım geliştirme araçları da bulunuyor.

S3D SDK yazılımcılara EVO 3D’deki çift kamera işlevine erişmeye izin veriyor. Pen SDK ise HTC’nin Scribe adı verilen ve şu anda sadece HTC Flyer ile birlikte kullanılabilen kaleme özel uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlayacak. Öte yandan, HTC’nin her bir Android cihazının çekirdek kaynak koduna erişim HTCDev.com üzerinden sağlanacak. Şirket gelecekte çıkacak Android cihazlarının açılış yükleyicilerinin kilitli olacağını, buna karşılık bu kilitlerin kaldırılması için gerekli olan çözümün de verileceğini söylemişti. İşte o anahtarlar da HTCDev.com üzerinden ulaşılabilir olacak.

HTCDev.com’a kayıt olmak ve buradan destek almak ücretsiz. HTC, yazılımcıların kendisine katılarak sadece kendi cihazlarına özel uygulamalar geliştirmesini ve böylelikle Android cihazlarının rakip üreticilerin Android cihazlarından farklılaşmasını umuyor. Öte yandan şirket, bulut tabanlı eş zamanlama ve uzaktan erişim uzmanı Dashwire şirketini satın alarak Sense’in yol alacağı yönü de belli etmişti.

İlgili – HTCDev.com

İLGİLİ HABERLER