Teknoloji

HTC yöneticisi yakında çıkacak akıllı telefon arayüzünü sızdırmakla suçlanıyor

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, aralarında kıdemli bir üst düzey yöneticinin de bulunduğı çok sayıda HTC çalışanı şirketin sırlarını sızdırma, harcamaları yanlış gösterme ve rüşvet alma suçlamasıyla şirketin ana vatanı olan Tayvan’da mahkemeye verildi. HTC’nin ürün tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Thomas Chien’in şirketin akıllı telefon arayüz tasarımlarını yakında birlikte yeni bir iş kurmayı planladığı bir şirkete sızdırdığı iddia edilirken, Chien ve suçlanan diğer HTC çalışanlarının masraf manipülasyonu ve tedarikçilerden alınan rüşvetlerle 1.12 milyon dolar civarında bir haksız kazanç elde ettiği öne sürülüyor. HTC’nin çeşitli tedarikçilerinde çalışan üç kişi de mahkemeye verilenler arasında bulunuyor.

htc-one-max-inceleme-00026

Chien ve diğer HTC çalışanları söz konusu iddialarla ilgili olarak ilk kez geçtiğimiz ağustos ayında göz altına alınmışlardı. O dönemde Chien’in Sense 6.0 adıyla yayınlanması beklenen bir Android arayüzüne ait bilgileri sızdırdığı iddia edilmişti. O dönemde şirketin Ar-Ge direktörü Bill Wu ve tasarım ekibinin kıdemli müdürü Justin Huang’ın adı da Chien ile birlikte anılsa da, The Wall Street Journal haberinde Chien dışında bir isme yer verilmiyor. Suçlanan üst düzey yöneticilerin sayısının artması durumunda halihazırda düşen satışlar ve üst düzey yönetici ayrılıklarıyla uğraşan HTC için işlerin daha kötüye gidebileceği ifade ediliyor.

HTC tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada Chien ve suçlanan diğer çalışanların şirketteki durumuyla ilgili bir bilgi verilmezken, birlik ve ahlaki temelli ihlallerin HTC tarafından hoş görülmeyeceğinin altı çizildi ve şirketin fikri mülkiyetini, gizliliğini ve güvenliğini korumanın tüm çalışanların sorumluluğunda olduğu hatırlatıldı.

İlgili >> The Wall Street Journal, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER