Teknoloji

HTC Viveport kapılarını Oculus Rift kullanıcılarına açtı

htc viveport

HTC ve Valve, Vive sanal gerçeklik başlığı sahiplerinin yararlandığı dijital mağazanın kapılarını, daha önce açıkladığı gibi, en büyük rakiplerine açtı. Bundan böyle Oculus Rift sanal gerçeklik başlığı sahipleri de HTC Viveport mağazası üzerinden oyun ve uygulama satın alabilecek ve indirebilecek.

Oculus Rift kullanıcılarının elinde oyun ve uygulama indirmek için Oculus Store ve Steam gibi seçenekler zaten mevcuttu. Bu yeni seçeneğin varlığı, kullanıcılara araştırma ve karşılaştırma yapmak için daha geniş bir imkan sağlıyor.

HTC Viveport mağazasında bulunan içeriklerin büyük kısmının Oculus Rift ile uyumlu olmadığını belirtmek gerekiyor. Son bilgilere göre, mağazada bulunan 1400 içeriğin sadece 200’ü Oculus Rift sanal gerçeklik başlıkları tarafından destekleniyor.

HTC Viveport çatısı altında geçtiğimiz yıl faaliyete geçen bir abonelik servisi de bulunuyor. Bu servisle kullanıcılar her ay belli bir ücret karşılığında sınırsız sayıda oyun ve uygulamaya erişebiliyor. Hâli hazırda üç aylık paket için 19.99 dolar, altı aylık paket için 39.99 dolar, 12 aylık paket içinse 79.99 dolar ödemek gerekiyor. HTC’nin 16 Eylül’e kadar devam edecek promosyonu çerçevesinde Shooty Fruity ve Final Soccer VR gibi oyunlar hangi paket seçilirse seçilirse seçilsin kalıcı olarak kullanıcılara sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER