Teknoloji

HTC CES 2023’te Meta Quest’e rakip olacak bir karma gerçeklik başlığı tanıtacak

htc vive karma gerçeklik

HTC, bireysel tüketicilere odaklı sanal gerçeklik alanındaki varlığını yeniden tesis edecek yeni bir amiral gemisi AR / VR başlığını önümüzdeki ay tanıtmayı planlıyor. Şirket, 5 Ocak’ta başlayacak CES’ten önce tüm ayrıntıları paylaşmayı planlamıyor. Ancak şirketin küresel ürün başkanı Shen Ye, yeni tasarımıyla hedefledikleri hakkında The Verge sitesine bazı açıklamalarda bulundu. HTC Vive markasını taşımasını beklediğimiz söz konusu cihaz; tam özellikli, sanal ve artırılmış gerçeklik vaat eden küçük, hafif ve hepsi bir arada başlık olacak gibi görünüyor.

Ye, “Bu, sadece tasarım yönlerinde değil, aynı zamanda teknoloji yönlerinde yaptığımız tüm bu ilerlemeleri alıp anlamlı ve tüketiciler için çekici bir şey haline getirmekle ilgili.” dedi. The Verge ile paylaşılan bir görsele göre, adı açıklanmayan başlık, ön ve yan kameralarla gözlüğe benzer bir görünüme sahip. Ye, müşterilerin başlığı oyun, eğlence, egzersiz ve hatta üretkenlik ve kurumsal araçlar da dahil olmak üzere birçok alanda kullanabileceklerini söylüyor. İki saatlik pil ömrü alacak, tamamen kendi kendine çalışacak ve el takibinin yanı sıra altı serbestlik derecesine sahip denetleyicileri destekleyecek.

Başlığın temel özelliklerinden biri, renkli bir video akışını kullanıcıların ekranlarına ileten ve karma gerçeklik deneyimlerine izin veren dışa bakan kameralar olacak. Bu karma gerçeklik seçeneği hâlâ deneysel aşamada gibi görünüyor. Ye, “Teknolojinin sağlam olduğu bir aşamadayız ve gerçekten harika deneyimler görmeye başlayacağız.” diye söz veriyor.

Aslında beklenen başlık, HTC’nin daha önce ekim ayında, hakkında çok az ayrıntı vererek paylaştığı ürün gibi görünüyor. Tanıtım çıktığında bunun, HTC’nin geçen yıl piyasaya sürülen tüketici odaklı bir başlığı olan Vive Flow’un takipçisi olacağı tahmin edilmişti. Bu cihaz, işletmeler için üst düzey bir kulaklık olan Flow ve Vive Focus 3’ü tasarlarken edindiği derslerin uygulaması olarak tanımlıyor. Sanal ve artırılmış gerçeklik kombinasyonu, HTC’nin başlığını Meta’nın yakın zamanda piyasaya sürdüğü Quest Pro ve Apple’ın henüz duyurulmamış AR/VR cihazının yanına yerleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER