Teknoloji

HTC bağımsız çalışan VR cihazı Vive Focus’u duyurdu

htc vive focus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc vive focusHTC Vive Focus adını verdiği, hepsi bir arada VR başlığının duyurusunu gerçekleştirdi. Daha önce duyurulduğu gibi, Vive Focus Qualcomm Snapdragon 835 yongaset ile çalışıyor ve içten dışa konum takibi gerçekleştiriyor.

Vive Focus altı açılı bağımsız hareket kabiliyeti sağlayan ilk VR cihazı olma özelliğini de taşıyor. Ne var ki HTC, bu cihazın ne zaman piyasaya sunulacağını açıklamadı.

Vive Focus üç açılı serbestlik özelliğine sahip basit bir hareket kumandası kullanıyor. Daha büyük Vive cihazlarındaki gibi bir dokunmatik kontrol yüzeyi, yani trackpad de bu kumanda üzerinde mevcut.

HTC şu an için Vive Focus’u sadece Çin’de çıkarmayı planlıyor. Burada bile fiyat veya çıkış tarihi hakkında herhangi bir detay verilmiş değil.

Bu arada HTC’nin bağımsız Google Daydream başlığının da ABD’de satılmayacağı açıklandı. Lenovo’nun bağımsız Daydream başlığının geliştirme çalışmaları ise sürüyor. Google’ın VR’dan sorumlu yöneticisi Clay Bavor, bu ürünle ilgili daha fazla bilginin çok yakında verileceğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER