Teknoloji

HTC akıllı telefon pazarında kalmak için mücadelesini sürdürüyor

htc u19e

HTC, ana vatanı Tayvan’da iki yeni akıllı telefonu gözler önüne çıkardı. Orta segmentte konumlanan telefonlar HTC U19E ve HTC Desire 19 Plus ismini taşıyor. Tayvanlı şirket, yeni cihazlarıyla akıllı telefon pazarında tutunma konusundaki iddiasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

HTC U19E’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 710 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı telefona enerjisini 3930 mAh kapasiteli pili veriyor. Cihazın arkasında ise çift lensli bir kamera modülü mevcut. 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 20 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens tamamlıyor.

HTC Desire 19 Plus ise MediaTek Helio P35 işlemciye sahip. Desire 19 Plus’ta arka kamera sayısı üçe çıkıyor. 13 megapiksellik ana kameraya 8 megapiksellik ultra geniş açılı lens ve 5 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

HTC’nin akıllı telefon pazarında tutunmaya yönelik son çabaları pek iyi görünmüyor. Android işletim sistemli ilk telefonu çıkararak bir tür öncü rolü üstlenen şirket, pazardaki dönüşüme ayak uydurmayı başaramadı. Akıllı telefon biriminin tasarım kanadını Google’a satan şirket, blockchain tabanlı akıllı telefonu Exodus ile farklı bir yola saparak ayakta kalmayı denemişti. HTC’nin finansal tablosu, bu girişimlerin pek işe yaramadığını gösteriyor.

Akıllı telefon pazarında kan kaybını durduramayan HTC, sanal gerçeklik pazarındaki çalışmalarıyla ayakta kalıyor. Şirket, 2019’da üç yeni sanal gerçeklik başlığını gözler önüne çıkardı. Üst sınıfta konumlanan PC tabanlı Vive Pro, kablosuz Vive Focus Plus ve yine PC tabanlı olan Vive Cosmos, şirketin 2019 portföyünü oluşturuyor. HTC’nin bir diğer yeni ürünü olan 5G Hub ise evlere 5G şebekesi üzerinden geniş bant bağlantısı götürecek.

HTC U19E, Tayvan’da 14900 Tayvan doları (2763 TL) karşılığında bu hafta içinde satışa sunulacak. Desire 19 Plus ise temmuz ayında 9990 Tayvan dolarlık (1852 TL) fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER