Teknoloji

HTC U12+ dayanıklılık testi gizli problemleri ortaya çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc u12+ dayaniklilik testiÜst segmentte konumlanan popüler akıllı telefonlar, günümüzde piyasaya sürüldükten sonra da bağımsız kuruluşlar tarafından çeşitli testlerden geçiriliyor. iFixit tarafından yapılan tamir edilebilirlik testi akıllara gelen ilk seçeneklerden biri olurken, JerryRigEverything de telefonların dayanıklılığını zorlu yöntemlerle ölçüyor. Bu teste son olarak HTC’nin en yeni amiral gemisi tabi tutuldu. HTC U12+ dayanıklılık testi, telefonla ilgili dikkat çekici detayları gözler önüne seriyor.

JerryRigEvertything geçtiğimiz yıl HTC U11’i dayanıklılık testinden geçirmiş ve ortaya çıkan sonuç ekip tarafından “tamamen hayal kırıklığı” şeklinde tanımlanmıştı. U12+ selefinin sorunlarının bazılarını ortadan kaldırsa da, masaya bazı yeni sorunlar koymuş gibi görünüyor.

U12+’ın ekranı, Gorilla Glass 5 camla korunuyor. Bu da ekranın cepte veya çantada yaşanabilecek çizilmelere karşı koruyor. Super LCD ekranın pikselleri ise telefon 10 saniye boyunca doğrudan ısıya maruz kaldığında kapanıyor.

HTC’nin fiziksel güç ve ses butonlarının yerine yerleştirdiği yeni kapasitif butonlar ise şirketin başını ağrıtma potansiyeli taşıyor. Söz konusu tuşların metal kaplamaları ise yeteri kadar güç uygulandığında yerinden çıkabiliyor. Bu da tuşların tamamen kullanılamaz hâle gelmesine neden oluyor.

U12+’ta düz camı tercih eden ve düz cam ile metal çerçevesine bir tür tampon bölge yerleştiren HTC, U11’in ekranındaki yapısal sorunu çözmüş gibi görünüyor. Böylelikle telefon büküldüğünde ekranın kırılması engelleniyor. Ancak bu sefer de telefon büküldüğünde arkadaki cam telefonun kasasından kolaylıkla kurtuluyor.

HTC U12+ dayanıklılık testi, telefonun oldukça kolay açıldığını gösteriyor. Bunun telefonun tamirini kolaylaştırdığını söylemek mümkün olsa da, bazı talihsiz kazaların da önünü açma potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER