Teknoloji

HTC sözünü tuttu, Sensation için önyükleyici kilidini açan aracı yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android cihazlarında kilitli gelen açılış yükleyicilerinin kilidinin kaldırılması için gerekli desteği sunacağını haftalar öncesinden söz veren HTC, sözünü HTC Sensation ile birlikte tutmaya başladı. Bu cihazın açılış yükleyicisinin serbest bırakılması için gerekli olan araçlar yeni açılan HTCDev.com geliştirici portalı üzerinden sunuldu.

HTC müşterilerinin kolaylıkla erişebileceği HTCDev portalı HTC için uygulama geliştiren yazılımcılar için HTC S3D SDK ve HTC Pen SDK gibi yazılım geliştirme araçlarının sunulduğu bir ortam olmaya da devam edecek. HTC Sensation sahibi olanlar da bu geliştirici sitesinde yer alan “Unlock Bootlader (Açılış Yükleyicisinin Kilidini Aç)” seçeneği üzerinden söz konusu işlem için geçerli olan araçlara ulaşabilir. Tabii, bu araçları kullanmadan önce siteye kayıt olmanız ve HTC’nin şartlarını kabul etmeniz gerekiyor. Bu esnada cihazınızın garanti kapsamı dışında kalabileceği uyarısıyla karşılaşmanız da olası.

Bu iş yazılım geliştiricileri tarafından kayda değer bir ilgi görmeye başladıktan sonra, ortalıkta birçok özelleştirilmiş ROM görmemiz olası.

İlgili – HTCDev

İLGİLİ HABERLER