Teknoloji

HTC Snapdragon 855 taşıyan amiral gemisi üzerinde çalışıyor

htc vive phone

HTC 2011’de Sensation ve Sensation XL’i tanıtmasının ardından zirveyi görmüş, ancak o yılın ardından şirket için durdurulamayan düşüş başlamıştı. O tarihten bu yana aylık, üç aylık ve yıllık gelirleri sabit olarak gerileyen Tayvanlı üretici, geçtiğimiz hafta ağustos ayında gelirlerinin yıllık bazda yüzde 53 oranında azaldığını açıklamıştı. Kapatılamayan bu yaranın şirketin geleceğine olan etkisi merak edilse de, HTC Snapdragon 855 yonga seti taşıyan bir amiral gemisiyle yola devam etmeyi planlıyor.

HTC’nin yeni amiral gemisi telefonu hazırlığını duyuran ise şirketin kıdemli RF tasarımcılarından Kevin Duo oldu. Duo, LinkedIn hesabı aracılığıyla şirketinin yeni bir telefon üzerinde çalıştığını belirtti.

HTC bu yıl içinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setini taşıyan telefonlar çıkarmıştı. Qualcomm’dan Snapdragon 855 için resmi bir duyuru gelmese de, üreticiler şimdiden yonga setinin örnekleri üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. 7 nm. mimarisiyle üretilmesi kesin olan Snapdragon 855’in hem performans artırması hem de verimliliği yukarıya çekmesi bekleniyor. Huawei Kirin 980 ve Apple A12 işlemcilerinin üretiminde de söz konusu mimariden yararlanılıyor.

5G şebekesi de 2019’da kısıtlı olarak faaliyete geçecek. Snapdragon 855’in bu kısıtlı faaliyet nedeniyle 4G LTE şebekesini destekleyen Snapdragon X24 modem yongasıyla birlikte gelmesi bekleniyor. Bu tercihin cihazların üretim maliyetini de aşağıya çekmesi öngörülüyor.

Ancak Duo’nun LinkedIn paylaşımında HTC’nin yeni amiral gemisi telefonunda daha gelişmiş Snapdragon X50 yongasını kullanmayı planladığı görülüyor. Qualcomm’un Snapdragon 855 taşıyan cihazlar üretecek şirketlere X50 yongasını da bir seçenek olarak sunduğu belirtiliyor. Söz konusu yonga, X24’ün aksine 5G şebekesini de destekliyor.

HTC Snapdragon 855 taşıyan ve 5G şebekesini destekleyen telefonuyla yakın zamanda akıllı telefon pazarından çıkma gibi bir niyetinin olmadığını gösteriyor. Orta segmentte ve giriş seviyesinde her geçen gün azalan kâr marjları ise HTC’nin önümüzdeki dönemde tamamen üst segment telefon pazarına odaklanabileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER