Teknoloji

HTC Sense 5 arayüzüne ait yeni görüntüler sızdı, M7 ile ilgili yeni detaylar var

HTC’nin gelecek ay Mobil Dünya Kongresinde tanıtacağı tahmin edilen M7 kod adlı Android telefonuyla ilgili yeni ipuçları gelmeye devam ediyor. HTC’nin 2013 model akıllı telefonlarında sunacağı tahmin edilen Sense 5 kullanıcı arayüzüne ait yeni görüntüler sızdı. Bu ekran görüntülerine eşlik eden HTC telefonunun ise M7’nin ta kendisi olduğu düşünülüyor. Eğer durum böyleyse, M7’nin ilk gerçek fotoğrafıyla karşı karşıyayız demektir.

htc-sense-5-5-120113

Ne var ki, ekran ve onu çevreleyen çerçeve dışında M7 olduğu düşünülen cihazla ilgili fazla bir ayrıntı edinmek mümkün değil. Görünüşe göre HTC, geçen yılın sonlarında çıkardığı Windows Phone 8 telefonlarında yer verdiği polikarbon tasarımı Android telefonlarına da getirecek. Bu durumda HTC’nin en azından bizim beklentilerimizi karşılayacağını söylememiz gerek. Gerçekten HTC’nin Windows Phone 8X ve 8S telefonlarının tasarımı hem telefonları daha kullanışlı yapıyor hem de onlara ayrı bir hava katıyor.

Sense 5’in ekran görüntülerine baktığımızda ise önceki sürümlere göre radikal değişiklikler olmayacak gibi görünüyor. Yine de, sanal klavyede, yazı tiplerinde ve bazı grafiklerde ufak tefek değişiklikler dikkat çekiyor. Öte yandan bazı ekran görüntülerinde dikkat çeken menü ikonu HTC’nin Sense 5 kullanıcı arayüzlü cihazlarında da fiziksel kapasitif dokunmatik tuşların bulunabileceğine işaret sayılabilir.

Galeri: HTC Sense 5 Sızıntıları
[nggallery id=1160]

HTC M7’nin 4.7 inç’lik, 1080p çözünürlüklü ekran barındıracağı söyleniyor. Buna muhtemelen 1.7 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 32 GB dahili belek eşlik edecek. Cihazın arkasında 13 megapiksel f/2.0, önündeyse 2 megapiksel kameranın yer alması bekleniyor. Ayrıca M7’nin 2300 mAh kapasiteli batarya barındıracağı da beklentiler arasında.

İlgili >> HTC Source

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER