Teknoloji

HTC Sense 5.5’in ekran görüntüleri yeni özellikleri işaret ediyor

HTC Sense 5.5’e ait olduğu öne sürülen fotoğraflar internete sızdı. Bunlar sayesinde HTC One’a gelecek bir sonraki güncellemede veya önümüzdeki hafta tanıtılacağı söylenen HTC One Max’te nelerin bulunacağını önceden görme fırsatı elde ediyoruz.

htc-sense-5-5-081013-1

HTC Sense 5’in ayırt edici unsurlarından bir tanesi çeşitli haber kaynaklarından içerikleri derleyen ve bunları TV bilgileri, takvim kayıtları, Facebook veya Twitter’dan sosyal medya paylaşımlarıyla birleştirerek sunan BlinkFeed. Bazı kullanıcılar bu özelliği fazlasıyla yararlı bulsa da, beğenmeyenler ve tamamen kapatmak isteyenler de bulunuyor. Şu anda buna izin verilmiyor, sadece varsayılan giriş panelini değiştirmek mümkün oluyor. Ancak sızan güncelleme fotoğraflarına göre BlinkFeed’i tamamen kapatmak mümkün olacak.

HTC One Max’te BlinkFeed’i veya klasik ana ekranı seçme fırsatı olacak gibi görünüyor.

htc-sense-5-5-081013-2

Ayrıca hızlı ayarlar panellerinde de bazı değişiklikler var gibi görünüyor. Android 4.2 Jelly Bean ile sunulan bu işlev üzerinde HTC’nin bazı özelleştirmeleri bulunuyordu. Görünüşe göre HTC, bildirim paneli üzerinden ulaşılan bu alana daha fazla kontrol ekleyecek, bunların arasında “rahatsız etme” seçeneği de bulunacak.

htc-sense-5-5-081013-3

Kamera arayüzünde de küçük değişiklikler dikkat çekiyor. Örneğin Zoe kamera seçenekleri listesine taşınmış. Ayrıca ikili çekim gibi bir özelliğin varlığı dikkat çekiyor. Tahmin ediyoruz ki, bu özellik seçildiğinde ön ve arka kameraları aynı anda kullanarak çekim yapmak mümkün olacak.

Açık olan son uygulamalar ve çoklu görev ekranında da çeşitli oynamalar bulunuyor. Küçük resimler sayfanın daha büyük bir alanını kaplıyor. Öte yandan klavyede de bazı değişiklikler yapılmış, his simgeleri için ek bir satır eklenmiş gibi görünüyor. Bu sayede mesajlarınızı çeşitli his simgeleriyle zenginleştirmeniz mümkün olacak. Bu durumda mesajlaşma penceresinin alanı da biraz azalacak.

HTC’nin One Max cihazını 15 Ekim tarihinde duyurması bekleniyor. Muhtemelen HTC Sense 5.5 de bu cihazda ön yüklü olarak gelecek. Tabii ki, bunlar şu an için tahminden öte geçmiyor. Her şeyin kesinleşmesi için HTC’nin resmi açıklamasını beklemek gerekiyor.

İlgili >> Android Revolution HD

İLGİLİ HABERLER