Teknoloji

HTC’den aksiyon kamerası: HTC RE

htc-re-kamera-081014

HTC bir süredir sızıntılarını gördüğümüz yeni kamerası RE’nin duyurusunu gerçekleştirdi. RE Camera herhangi bir Android veya iOS cihazına bağlanarak çekim yapabiliyor. Görünüşü astım hastalarını kullandığı spreylere benzeyen HTC RE’nin suya dayanıklı gövdesi üzerinde yer alan çekim tuşuna bir kez basarak fotoğraf, basılı tutararak da video çekimi gerçekleştirebilirsiniz.

Kameranın gövdesinde dokunduğunuzda otomatik olarak açılan HTC RE’de 16 megapiksel Sony Exmor sensör ve 146 derece ultra geniş açılı lens bulunuyor, böylelikle çerçeveye mümkün olduğu kadar fazla nesne sığdırmak mümkün oluyor.

HTC RE ile 1080p HD video kaydı yapmak mümkün. Çekim tuşuna eşlik eden, daha küçük boyutlu ikinci tuş yardımıyla yavaş çekim yapmak da mümkün hâle geliyor.

microUSB portu üzerinden şarj olan HTC RE, USB yığın depolama desteği sayesinde çekilen görüntülerin bilgisayara kolaylıkla atılmasını sağlıyor. microSD kart yuvası da, içinde 8 GB’lık bellek kartıyla birlikte sunuluyor. Öte andan HTC RE’yi herhangi bir standart kamera üç ayağına yerleştirmek de mümkün.

Wi-Fi Direct üzerinden iletişim kurulan akıllı telefon uygulaması çekilen fotoğraf ve videolara erişim sağlıyor, onları cihaza indirmeye izin veriyor. Ayrıca yardımcı uygulama çeşitli kamera ayarlarını yönetmek için de kullanılabiliyor, buna ek olarak uzak vizör işlevi de görüyor. Bu arada time-lapse çekim meraklıları için de birçok ayarın bulunduğu özel bir mod yer alıyor.

Bisiklet monte yuvası, emniyet ipi, su altı kılıfı gibi çeşitli aksesuarlarla birlikte gelecek olan HTC RE, yakında gelecek bir yazılım güncellemesiyle YouTube’a canlı yayın yapma özelliği de kazanacak. Beyaz, çamurcun, lacivert ve mercan kırmızısı renk seçeneklerine sahip olan HTC RE ekim ayı sonunda yurt dışında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER