Teknoloji

HTC’nin Petra kod adlı akıllı saati Android Wear işletim sistemiyle çalışmayabilir

htc-petra-110215

HTC’nin Petra kod adlı bir akıllı saatle giyilebilir ürünler pazarına da el atacağı bir süredir konuşuluyor. Upleaks tarafından yayınlanan ve Petra’ya ait olduğu iddia edilen bir özellik listesi ise akıllı saatin neler vadedeceği konusunda bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Sızan özellik listesine göre, HTC Petra 32 x160 piksel çözünürlüğünde, 1.8 inç PMOLED ekran ve ST Micro STM32L151 işlemci barındıracak. Özellik listesinin en dikkat çekici noktası ise akıllı saatin işletim sisteminin RTOS olarak açıklanması. HTC’nin Petra’da kendi geliştirdiği işletim sistemini kullanacak olması, Android Wear işletim sistemli bir akıllı saat bekleyenleri ters köşeye yatırıyor.

HTC Petra’nın Bluetooth aracılığıyla hem iOS hem de Android cihazlarla eşleşeceği belirtilirken, GPS ve ayakkabı sensörünün varlığı HTC Petra’nın öncelikli hedef kitlesi arasında spor yapanların bulunduğunu gösteriyor. HTC’nin Under Armour ile işbirliğine gittiği ve akıllı saatini 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtacağı yönündeki dedikodular göz önüne alınınca spor odağı daha anlamlı hâle geliyor.

Alarm, zamanlayıcı, kronometre, müzik kontrolü, kamera deklanşörü, uyku ve spor analizi, günlük takvim, hava durumu gibi bileşenler de HTC Petra’da bulunacak. Kullanıcılar Petra ile akıllı telefonlarına gelen bildirimleri de görüntüleyebilecek.

HTC Petra’nın yılın birinci çeyreği sona ermeden deniz mavisi/yeşil ve siyah/ koyu mavi renk seçenekleriyle satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER