Manşetler

HTC One X9 resmiyet kazandı: 5.5 inç ekran, MediaTek işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-x9-251215-1

HTC One X9 Çin’de resmen duyuruldu. Sekiz çekirdekli MediaTek işlemciyle çalışan One X9, yüksek fiyata sahip olmayan, ancak üst sınıf niteliklere sahip bir Android telefon olma özelliğini taşıyor.

5.5 inç ekran barındıran One X9’da şık görünümlü tasarım metal gövdeyle birlikte sunuluyor. HTC, One X9’un şık gövdesini bir araya getirmek için 300’ü aşkın saatin harcandığını ve 50 kadar gelişmiş adımın uygulandığının altını özenle çiziyor.

One X9’un içinde MediaTek’in üst sınıf Helio X10 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci 8 adet Cortex A53 çekirdeğinin 2.2 GHz saat frekansında çalışacak şekilde bir araya getirilmesiyle oluşuyor. 64-bit tabanlı bu yongasete 700 MHz PowerVR G6200 GPU, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor.

X9’un önünde UltraPixel kamera yer alıyor. Bu kamera düşük ışık koşullarında iyi performans göstermesiyle öne çıkıyor ve selfie fotoğraf meraklılarını da bir hayli memnun edecektir. Arkada ise 13 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli ve 4K video kaydı da yapabilen ana kamera yer alıyor. Bu ana kameranın RAW fotoğraf desteği sunduğunu duymak özellikle profesyonel fotoğrafçıların ilgisini fazlasıyla çekecektir.

One X9’da 3000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil bulunuyor. HTC bunun 3G üzerinden 15 saate kadar görüşme yapma imkanı sunabileceğini, ayrıca 10 saate kadar yüksek çözünürlüklü video oynatma ve 40 saate kadar aralıksız müzik dinleme fırsatı verebileceğini iddia ediyor. Hızlı şarj desteği de mevcut, normal 5V, 1A şarj adaptörüne göre yüzde 30 daha hızlı şarj edebildiği söyleniyor.

htc-one-x9-251215-2

Diğer çoğu üst sınıf HTC mobil cihazı gibi, One X9’un da ön tarafında BoomSound hoparlörler yer alıyor. Bunlar Dolby Audio teknolojisiyle desteklenerek sarmalayıcı bir ses deneyimi sunuyor. Hoparlör delikleri suya ve toza karşı da yüksek dayanıklılığa sahip. Ayrıca X9 profesyonel hi-fi kulaklıkları da destekleyebiliyor, dahili amplifikatör 0.98V’ye kadar güç çıkışı sağlayabiliyor.

One X9 HTC’nin en küçük 5.5 inç ekranlı telefonu. Web sitesinde belirtildiğine göre genişliği sadece 75.9 mm. Ekran 170 derecelik geniş görüş açıları sunarken, yüksek kontrast sayesinde güneş ışığı altında da iyi bir görüş sunuluyor. Ekran Corning’in Gorilla Glass ekran camıyla korunuyor. HTC, Quad HD veya 4K ekran yerine Full HD, yani 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranı yeterli görmüş.

HTC’nin web sitesinde One X9’un hangi Android versiyonuyla çalıştığı belirtilmemiş. Ancak One A9’un kutudan Marshmallow yüklü olarak çıktığını göz önünde bulundurursak, aynı durumun bu yeni Android telefonu için de geçerli olmasını bekleyebiliriz.

Fiyat noktasında da HTC’nin bu yeni Android telefonu epey makul görünüyor. Çin’de 2399 yuan (yaklaşık 1080 TL) gibi bir fiyattan satılacak. HTC One X9 şu anda sadece Çin’e özel bir telefon. Türkiye’ye veya dünyanın diğer pazarlarına girip girmeyeceği henüz belli değil. Ancak girerse, piyasadaki en agresif ve rekabetçi büyük ekranlı Android telefonlarından bir tanesi olabilir.

İLGİLİ HABERLER