Teknoloji

HTC One X9’a ait yeni fotoğraflar ortaya çıktı

HTC One X9

HTC adına işler akıllı telefon pazarında uzun süredir iyi gitmese de, şirket bu gidişatı değiştirmek için sıkı biçimde çalışmaya devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda yeni ürünler geliştirmeyi sürdüren Tayvanlı üreticinin yeni modellerinden HTC One X9’a ait fotoğraflar internete sızarken, yıllardır cihazların ön yüzünde alt kısımda bulunan HTC logosunun üste taşınması göze ilk çarpan farklılık oldu.

HTC One X9

Akıllı telefonların, özellikle ön kısmına, logo yerleştirmek, sıradan gibi gözükmesine rağmen oldukça hassas bir işlem. Zira, logo için ayrılan alanı başka amaçlar doğrultusunda kullanmak da mümkün. HTC’nin mevcut telefonlarında şirketin logosu, cihazın alt kısmında bulunan hoparlörün üstünde yer alıyor. Daha öncesinde logonun üstünde kapasitif tuşlar bulunurken, son çıkan cihazlarda Tayvanlı üretici tercihini sanal tuşlardan yana kullandı.

htc-one-x9-sizinti-151215-3

HTC One X9’da şirketin logosunun ekranın üst kısmına taşınması, tekrar kapasitif navigasyon tuşlarının yerleştirilmesini de mümkün kılıyor. Şirketin bu alanı ekranı biraz daha büyütmek yerine kapasitif tuşları geri getirmek için kullanmayı seçmesi, biraz yadırganabilir. Ancak bu noktada dolaşım kolaylığı, piksel yoğunluğu gibi konulara ilişkin kaygıların ön plana çıktığını da söylemek yanlış olmayacaktır.

HTC One X9

Hoparlörlerin de kenara çekilmesiyle birlikte ekranın alt kısmındaki boşluğu biraz daha artan HTC One X9’un tanıtım afişi ve teknik özellikleri geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Akıllı telefonun önümüzdeki ay düzenlenecek CES 2016 veya şubatta Barselona’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER