Teknoloji

HTC One X için Android 4.1 ROM’ları ortada dolaşmaya başladı

HTC One X’in dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemci barındıran versiyonu için Android 4.1 güncellemesinin önümüzdeki haftalarda çıkacağı kaydedilmişti. Android 4.1.1 ile çıkacak HTC One X+ ve XDA-Developers’ın akıllı tayfaları sayesinde Tegra 3’lü HTC One X için farklı özelleştirilmiş ROM çeşitleri ortalıkta dolaşmaya başladı.

htc-one-x-inceleme-00016

Android 4.1.1 ve Sense 4+ tabanlı özelleştirilmiş ROM’un çalışması için HTC One X’in şu CID gruplarından birine bağlı olması gerekiyor, eğer değilse bu ROM’u yüklemekle uğraşmayın: HTC__001, cidnum: HTC__E11, cidnum: HTC__203, cidnum: HTC__102, cidnum: HTC__405, cidnum: HTC__Y13, cidnum: HTC__A07, cidnum: HTC__304, cidnum: HTC__M27, cidnum: HTC__032, cidnum: HTC__016 and cidnum: HTC__J15.

Eğer sahip olduğunuz HTC One X listede yer alıyorsa, aşağıda yer verdiğimiz ilgili bağlantıyı takip ederek Jelly Bean yükleme konusundaki adımlara ulaşabilirsiniz. Söz konusu güncellemeyi yükleyenler telefonun dikkate değer oranda hızlandığını, uygulama başlatıcısının daha hızlı işlediğini, ana ekranlar arasında geçişin ise daha akıcı hâle geldiğini kaydetti. Jelly Bean yüklü HTC One X ile gerçekleştirilen Quadrant Benchmark testinin verdiği 7031, AnTuTu’nun verdiği 12924 puan da bu performans artışını doğruluyor. HTC One X bu sonuçlarla Samsung Galaxy Note II ve HTC One X+ gibi telefonların hemen altında yer alıyor.

Söz konusu işlemi gerçekleştirmeden önce tüm riskleri kabul etmeniz gerektiğini, cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarabileceğinizi belirtelim. Eğer kendinize güveniyor ve ne yaptığınızı biliyorsanız, ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi telefonunuz bu işi yapmaya elverişliyse, aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz. Ya da biraz daha sabır gösterin ve HTC’nin resmi güncellemeyi yayınlamasını bekleyin.

İlgili >> XDA Developers, Android Central (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER