Manşetler

HTC One S9: 5 inç ekran, Helio X10 işlemci, 13 MP kamera

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-s9-260416-1HTC One serisinin en yeni akıllı telefonu HTC One S9’un tanıtımını gerçekleştirdi. Öne S9 tek parça metal gövde tasarımına ve HTC’nin belirttiğine göre, son teknoloji akıllı telefon deneyimini sağlayacak çok sayıda gelişmiş özelliğe sahip.

HTC One S9 kamera ihtiyaçları ne olursa olsun kullanıcılara gelişmiş özellikler sunuyor. 13MP arka kamerası, loş ışık altında veya hareketli anlarda dahi keskin, dengeli ve son derece net fotoğraflar elde etmeye yardımcı olmak üzere, 0,125 milisaniye içinde el hareketini tespit edebilen, bugüne kadarki en gelişmiş OIS teknolojisini içeriyor.

HTC UltraPixel ön kamera her ortamda detaylı selfie?ler çekmenize imkan vermek üzere piksel başına 3 kata kadar daha fazla ışık yakalayarak arka kamerayı iyi şekilde tamamlıyor. HTC One S9 ultra geniş açılı objektifiyle manzarayı her yönüyle yakalamaya imkan veriyor. Kolay kullanılabilen düzenleme araçları ile fotoğrafları doğrudan telefon üzerinde düzenleme mümkün oluyor. Dinamik Algılama Motoru en iyi çekimi ilk seferinde yapabilmek için renk tonlarını otomatik olarak dengeliyor. Deneyimli fotoğrafçılar, pozlama düzeylerinden beyaz dengesine kadar, fotoğrafları düzenlemeyi kolaylaştıran RAW görüntü işleme yoluyla profesyonel bir dokunuş ekleyebiliyorlar. Bu özellik, görüntülerin neredeyse gerçek yaşamdaki kadar canlı renklere sahip olduğu daha keskin ve daha net fotoğraflar sunuyor.

Video çekimlerinde ise geçmişe bakıp önemli anları hatırlayabilmek için Hyperlapse?i kullanmak mümkün. Bu özellik görüntüleri 12 kata kadar hızlandırmaya imkan vererek profesyonel görünümlü hızlandırılmış videolar yaratmaya imkan veriyor. Üstelik, Hyperlapse özelliği kamera yazılımı ile dahili geldiğinden, kullanıcılar her yerde, her an hızlı işleme ve sorunsuz videoların keyfini çıkartabiliyor.

htc-one-s9-260416-2HTC One serisinin tasarımının izinden giden telefon, kurşun gri, gümüş altın ve altın altın gibi üç seçenekte çift renkli ve tek parça metal gövde sayesinde kullanıcılara şık, sağlam ve rahat kullanımlı bir yapı sunuyor. 5 inç Full HD ekranın etrafını ince bir çerçeve çevrelersen Corning Gorilla Glass ekran camı da çizilmelere ve çatlamalara karşı dayanıklılık sağlıyor.

Telefonun içine baktığımızda MediaTek’in Helio X10 yongasetini görüyoruz. 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 200 GB’ye kadar kapasiteye sahip bellek kartlarını destekleyen genişleme yuvası da diğer teknik özellikler arasında bulunuyor. One S9 Kategori 4 LTE desteğini de sunuyor.

Dolby Audio Surround Sound özellikli HTC BoomSound hoparlörler 5.1 surround ses efekt özelliği sayesinde film izlerken veya müzik dinlerken kulaklıklı veya kulaklıksız olarak sinematik kalitede ses sağlıyor. Tüm bu özellikler ele rahatça oturan 10.09 mm kalınlığındaki gövdeye sığıyor.

HTC One S9, HTC Sense’in zengin işlevlerini ve Google?ın Android 6.0 Marshmallow ile sunduğu yeniliklerle birleştiriyor ve HTC’nin deyimiyle kullanıcı kimliğini tam olarak yansıtan bir akıllı telefon yaratmaya imkan veriyor.

HTC Sense Giriş, ofisteyken iş ile ilgili uygulamalara anında ulaşmanız, evdeyken de en sevdiğiniz oyun ve uygulamaların parmaklarınızın ucunda olabilmesi için bu uygulamaları bulunduğunuz yere göre otomatik olarak gösteriyor. Bu kişiselleştirilebilen deneyim, HTC Blinkfeed ile daha da zenginleştirilerek her yerde ve her zaman en son haber ve olayları, sosyal mesajları, yemek tavsiyelerini ve daha fazlasını sunuyor. Bu kişiye özel deneyim, akıllı telefonun merkezine en sevdiğiniz fotoğrafı yerleştirmenize imkan veren popüler HTC Temalar uygulaması ile tamamlanıyor. Tek yapılması gereken, fotoğrafı seçmek; HTC Temalar, duvar kağıdından renk yelpazesine, fontlardan uygulamalara kadar akıllı telefonunuzun görünümünü buna uyacak şekilde akıllıca dönüştürüyor.

HTC One S9’un çok yakında Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER