Manşetler

HTC One mini’nin fotoğrafı ve teknik özellikleri sızdı

Yakında çıkmasını beklediğimiz HTC M4 veya beklenen adıyla HTC One mini’nin geçtiğimiz hafta Bluetooth SIG’nin sertifika sürecine girdiği ortaya çıkmıştı. Bu da telefonun çıkışının yakın olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Çıkan son haber ise HTC’nin bu cihazının gerçekten varolduğu ihtimalini epey kuvvetlendirdi gibi görünüyor.

htc-one-mini-130613

Engadget’a güvenilir bir kaynaktan ulaşan fotoğraf ve teknik özellikler M4 kod adlı cihazın HTC One mini olduğunu doğruluyor. 4.3 inç’lik cihazda 720p ekran bulunacağı, arkadaki kameranın Zoe özelliğine ve Full HD video kayıt yeteneğine sahip olacağı söyleniyor. Beats Audio amplifikatörünü de içerecek telefon yekpare metal kasaya sahip olacak. Ancak bu sefer ön yüz plastik şeritle çevrelenecek gibi görünüyor.

HTC One mini’de 1.4 GHz çift çekirdekli Snapdragon 400 işlemci yer alacağı belirtiliyor. HTC One’da yer alan kızılötesi portun da One mini’de yer almayacağı söyleniyor. Bunun dışında, doğal olarak daha az alan kaplayan bu telefon ufak tefek farklılıkların dışında HTC One ile hemen hemen aynı gibi görünüyor.

HTC One mini’nin 2013’ün üçüncü çeyreğinde tanıtılması bekleniyor. Bloomberg’in hafta başında verdiği haberde telefonun ağustos ayında çıkacağı söylenmişti. Android 4.2.2 ile yüklü gelecek telefonda HTC Sense ve BlinkFeed de yer alacak.

İlgili >> Engadget, Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER