Teknoloji

HTC One (M8) ekran görüntüleri Sense 6.0 ve Lollipop’u birlikte gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m8-inceleme-00022

HTC, One cihazları için Android 5.0 Lollipop güncellemesini, yeni sürüm AOSP’ye düştükten sonraki üç ay içinde sunacağı sözünü vermişti. Yani, HTC’nin Şubat 2015 başına kadar süresi bulunuyor. HTC’nin yazılım mühendisleri Lollipop güncellemesini hazırlamak için uğraşırken, Sense 6.0’ın Android Lollipop’ta nasıl görüneceğine dair ipuçları da ortalıkta dolaşmaya başladı.

@LlabTooFeR rumuzlu Twitter kullanıcısı Android 5.0 Lollipop üzerinde çalışan Sense kullanıcı arayüzüne ait birkaç ekran görüntüsü paylaştı. ROM geliştiricisinin paylaştıklarına göre HTC, Sense 6.0 kullanıcı arayüzünde Android 5.0 kaynaklı fazla değişiklik yapmamışa benziyor.

HTC One (M8)’den alındığı belirtilen bu ekran görüntülerine bakıldığında HTC’nin navigasyon butonlarını koruyacağı anlaşılıyor. Android 5.0 Lollipop ile birlikte ekranın alt kısmında yer alan navigasyon ikonlarının tasarımı değişmişti. Ancak sızan ekran görüntülerinde şu anda mevcut HTC Sense 6.0 yüklü cihazlarda gördüğümüz navigasyon butonları varlığını koruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Android 5.0 Lollipop: Hangi cihazlara, ne zaman gelecek?

Bildirimler tepsisi içinde 5.0 Lollipop etkisi görünürken, aynı şekilde kilit ekranındaki bildirimler ve kartlı yapıdaki çoklu görev ekranı da HTC’nin Sense kullanıcı arayüzünde yer vereceği önemli Lollipop değişiklikleri olacak gibi duruyor.

Yukarıdaki ekran görüntüleri HTC One cihazlarına sunulacak Android 5.0 Lollipop güncellemesinin en son hâli olmayabilir, önümüzdeki haftalar içinde çeşitli değişiklikler görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER