Teknoloji

HTC Nexus 8 Google tarafından sızdırıldı mı?

Google’ın I/O etkinliğinin resmi web sayfasında kullandığı bir fotoğrafta gözüken tabletin HTC tarafından hazırlanan Nexus 8 olduğu iddia edildi. Bu da akıllara Google’ın yeni tabletini sızdırmış olma ihtimalini getirdi. Söz konusu fotoğrafta tabletin ekranında Google’ın Chrome deneylerinden biri olan Racer oyunu görülürken, cihazın Nexus 7’den daha farklı bir tasarımının olması dikkat çekiyor.

google-htc-nexus-8-270514

Daha önce ortaya çıkan bir Android 4.3.3 değişiklik listesinde HTC’nin ”Flounder” kod isimli bir Nexus cihazının üreticisi olduğu görülmüş ve pek çok kişi bunun Nexus 8 olduğunu belirtmişti. Tasarım dili de fotoğrafta gözüken cihazın HTC imzalı Nexus 8 olma ihtimalini artıran bir diğer unsur olarak ön plana çıkıyor. Ön tarafa yerleştirilen hoparlör ızgaraları ve ve yuvarlak köşeler akıllara 2011 yılında piyasaya sürülen HTC Flyer tableti getiriyor.

Fotoğraftaki cihazın Nexus 8 olmadığını ve photoshop ile ufaltılmış bir Nexus 10 olduğunu iddia edenler de mevcut. Ancak Samsung tarafından hazırlanan Nexus 10’un yan kısımlarının fotoğrafta görülen cihaza göre biraz daha yuvarlak olması bu iddiaların gerçek çıkması ihtimalini azaltıyor. Söz konusu cihazın ne olduğunu tam manasıyla öğrenmek içinse 25 Hazirana kadar beklemek gerekiyor.

İlgili >> Trusted Reviews

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER