Manşetler

Facebook telefon dedikoduları HTC Myst ile yeniden alevlendi

Facebook telefonuyla ilgili dedikodular çeşitli aralıklarla yeniden alevleniyor. İşte o anlardan bir tanesiyle daha karşı karşıyayız ve yine dedikoduların odağında Facebook ile birlikte HTC var. İki yıl önce ChaCha ve Salsa ile sosyal ağ odaklı telefonlar projesine adım atan, ancak daha sonra devamını getirmeyen Facebook belki 2013 yılı içinde benzer bir adımı tekrarlayabilir.

htc-chacha-inceleme-00002

HTC Myst kod adını taşıyan cihazın bir Facebook telefonu olduğuna inanılıyor. Cihazın başlıca teknik özellikleri son zamanlarda doğru çıkan sızıntılarıyla bilinen @evleaks tarafından UnwiredView sitesi aracılığıyla paylaşıldı. Buna göre söz konusu cihazda 4.3 inç 720p ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 yongaset, 1 GB RAM, 16 GB dahili bellek, 5 megapiksel arka kamera, 1.6 megapiksel ön kamera gibi teknik özellikler yer alacak. Telefonda Android 4.1.2 Jelly Bean çalışacak. 4G LTE veya HSPA mobil geniş bant bağlantı destekleri de bu telefonun kablosuz bağlantı özellikleri arasında bulunacak. Bu arada @evleaks bu telefonun daha önce sızan HTC Opera kod adlı telefonun bir türevinin olduğunun da altını çizdi.

Bu arada HTC’nin bu telefonunda Ultrapixel kamera teknolojisine de yer verebileceği iddia ediliyor. Ancak HTC’nin One gibi gözde cihazının farklılaştırıcı özellikleri arasında yer alan Ultrapixel teknolojisinin daha şimdiden başka bir akıllı telefonda yer almasını pek de beklememek gerek.

htc-myst-teknik-ozellikler-110313

Teknik özelliklere bakıldığında orta seviyede görünen bu telefon Facebook ve HTC’nin yarım bıraktığı stratejinin devamı niteliğini taşıyabilir. Ancak HTC ve Facebook böyle bir cihaz çıkaracaklarsa, yazılım anlamında daha farklı şeyler de yapmalı. Salsa ve ChaCha’da fiziksel Facebook tuşunun dışında çok fazla bir farklılık, insanları bu telefonları satın almaya itecek özellikler yoktu. Böyle bir projenin başarıya ulaşması için HTC’nin diğer Android telefonlarında bulunmayan çeşitli yazılım ve ana ekran bileşenlerinin kullanıcılara sunulması gerekiyor.

İlgili >> Unwired View

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER