Teknoloji

HTC’nin blockchain telefonu artık gerçek parayla da satın alınabilecek

htc exodus 1

HTC Exodus 1 adını taşıyan blockchain telefonunu ana akıma taşımak için önemli bir adım atıyor. Şirket akıllı telefonun 750 dolar karşılığında satın alınabileceğini de açıkladı. Daha öncesinde Exodus 1’i Bitcoin, Ethereum veya Litecoin gibi sanal paraları kullanarak satın almak mümkündü.

HTC ilk etapta kripto parayla satış yaparak telefonu öncelikle gerçekten meraklısına ulaştırmayı hedeflemiş gibi görünüyor. Bu yaklaşımı yaşatmaya devam eden Tayvanlı üretici, Ethereum destekli Binance Coin’i de telefonu satın almak için kullanılabilen dijital para birimlerinin arasına ekledi.

HTC Exodus 1, ilk bakışta şeffaf kapaklı orta-üst segment bir akıllı telefon gibi görünüyor. 6 inç büyüklüğünde Quad HD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip olan telefonda Qualcomm Snapdragon 845 işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3500 mAh kapasiteli pil eşlik ediyor. 128 GB depolama alanı bulunan telefonun hem arkasında hem de önünde iki kamera mevcut. Arka kamera modülünde 12 ve 16 megapiksel çözünürlüklü iki lens yer alıyor. Ön tarafta ise 8 megapiksel çözünürlüklü iki lens bulunuyor.

Exodus 1’in öne çıkan özelliği ise “güvenli bölge” oluyor. Bu alan işlemciden ve Android işletim sisteminden ayrı tutuluyor. Bu bölgede normalde Mycelium gibi cüzdan yazılımlarında veya Ledger ve Trezor gibi USB tarzı cihazlarda saklanan kripto anahtarlarını korumak mümkün oluyor. HTC akıllı telefonuyla kolay kullanım ve güvenlik arasında bir köprü oluşturmayı amaçlamış gibi görünüyor.

Bu güvenli bölgede HTC tarafından geliştirilen Zion isimli bir kripto para cüzdanı bulunuyor. Bu cüzdanda Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi kripto paraların yanı sıra Ethereum tabanlı ERC-20 ve ERC-721 gibi kripto paraları saklamak, göndermek veya talep etmek de mümkün oluyor. Zion artık Opera’nın mobil internet tarayıcısıyla da uyumlu çalışıyor.

HTC Exodus 1 kripto paraların revaçta olduğu dönemi kaçırmış gibi görünebilir. Ancak Tayvanlı üretici için bu tarz özel alanlara yönelmek akıllı telefon pazarında ayakta kalmak için doğru bir tercihe benziyor.

İLGİLİ HABERLER