Teknoloji

HTC Desire Eye: Hem önde hem de arkada 13 megapiksel kamera

htc-desire-eye-081014

HTC, New York şehrinde düzenlediği basın toplantısında yeni akıllı telefonu Desire Eye’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Bu telefon hem önde hem de arkada 13 megapiksel çözünürlüklü ve çift LED flaşlı kameralar barındırıyor.Desire Eye ile birlikte sunulan Eye yazılımı birkaç farklı özçekim fotoğraf moduyla birlikte geliyor. Böylelikle kullanıcılar hem ön hem de arka kameranın avantajlarından fazlasıyla yararlanıyor.

HTC Desire Eye’ın teknik özelliklerine baktığımızda 5.2 inç Full HD ekran, 2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 32 GB dahili hafıza, 2 GB RAM gibi unsurları en başta görüyoruz. İki farklı renk tonunun kullanıldığı tek kalıp plastik gövde mat yüzeye sahip; beyaz-kırmızı ve lacivert-kırmızı renk seçenekleriyle sunulacak.

Desire Eye suya dayanıklılığıyla da dikkat çekiyor, bu özellik IPX67 sertifikasıyla belgeleniyor. Telefon 1 metre derinlikteki suda 30 dakika boyunca kalabiliyor. Bu sayede Desire Eye’ın kamera noktasındaki avantajlarından su altında veya aksiyonun fazla olduğu diğer ortamlarda da yararlanmak mümkün oluyor. Kulaklık ve microUSB portları açıkken SIM ve bellek kartı tepsileri lastik şeritlere sahip. Telefonun gövdesinde özel bir kamera tuşu bulunurken HTC BoomSound stereo hoparlörler de ekranın her iki yanında dikkat çekiyor.

Yazılım tarafında, kamera yazılımı kullanıcı gülümsediğinde veya sabit durduğunda otomatik olarak selfie fotoğraf çekimi yapabiliyor. Ayrıca fotoğraf veya video çekimi için sesli komutlar verilebiliyor. Çift kamera modu ise kullanıcıların hem ön hem de arka kamerayı kullanarak bunların görüntülerini birbirinin içinde veya art arda buluşturmalarını sağlıyor.

Bir başka kamera modu ise selfie fotoğrafın arka planını otomatik olarak kesiyor ve sizi önünüzdeki manzaraya oturtuyor. Öte yandan yeni video konferans modu da en fazla dört farklı kişiyi izliyor ve onların görüntülerini bölünmüş ekranda gösteriyor. Bunun yanı sıra ekran paylaşımına da izin veriliyor.

Bu arada HTC EYE Experience olarak adlandırılan yeni görüntüleme özellikleri birçok mevcut One modeline ve Desire 816’ya yazılım güncellemesi aracılığıyla sunulacak.

İLGİLİ HABERLER