Manşetler

HTC Desire 500 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC, One ile ortanın üstü ve üst sınıfta başa güreşirken orta segmenti de Desire serisine emanet ediyor. Geçen yıl gördüğümüz çeşitli Desire serisi modellerin ardından bu yıl da Desire 200, Desire 500 ve Desire 600 gibi seçenekler de tanıtılmıştı. Bunlar içinden Desire 500 sonbaharda Türkiye’de piyasaya çıkacak. Telefonu bugün HTC tarafından İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında görme ve kısa süreliğine de olsa deneyimleme fırsatı bulduk.

htc-desire-500-on-inceleme-00011

One X, One S, Desire X gibi cihazlara ait olan tasarım dili Desire 500’de de korunuyor. Telefon plastik kasaya sahip, ancak kesinlikle bayağı durmuyor. Parlak ve kaygan yüzeyi kullanım sırasında hoş bir his veriyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan telefonun siyah renkli olanının parmak izlerini biraz fazla gösterdiğini belirtmek gerekiyor. Bunun dışında telefonun yuvarlak hatları ve 9.9 mm. kalınlığa sahip kasası tek elle kullanımı kolaylaştıran unsurlar arasında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC Desire 500 tanıtıldı, Tayvan’da piyasaya çıkıyor

Desire 500’ün 4.3 inç ekranı 480 x 800 piksel çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük bazılarına düşük gelebilir, ancak bu büyüklükte bir ekran için yeterli oluyor. Telefonda bulunan Sense 5 kullanıcı arayüzünü daha önce HTC One gibi Full HD çözünürlüklü bir ekranda görmüştük, bu nedenle gözümüz keskin grafiklere ve yazılara alışmıştı. Ancak Desire 500’ün ekranında da Sense 5’in kullanıcı arayüzü unsurları çok fena görünmüyor. TFT kapasitif dokunmatik ekranın parlaklığını düşük bulmadık, ayrıca görüş açıları da düşük sayılmaz.

Video: HTC Desire 500 Ön İnceleme

HTC, Desire 500’ün dört çekirdekli bir telefon olduğuna dikkat çekiyor. Qualcomm’un giriş ve orta seviye telefonlarına özel dört Cortex A5 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200 yongaset ve bununla beraber geleen Adreno 203 GPU’yu barındıran Desire 500’ün kullanıcı arayüzü geçişleri akıcı, uygulama açılışları da hızlı gibi görünüyor. Ayrıca fotoğraf çekim hızı da yeteri kadar yüksek. Yani ilk bakışta bu işlemci iyi çalışıyor gibi görünüyor. Ancak net bir kanıya varmak için daha detaylı bir inceleme yapmaya ihtiyaç olacak.

htc-desire-500-on-inceleme-00005

4 GB dahili hafızaya sahip olan HTC Desire 500’ün 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası imdada yetişiyor. Böylelikle fotoğraf ve videolar, bunun yanı sıra diğer dosyalar için ek yer açılabiliyor.

Telefonun arkasında 8 megapiksel çözünürlük destekli, otomatik odak ve LED flaşlı kamera bulunuyor. Önde de görüntülü görüşmelere odaklanan 1.6 megapiksel kamera yer alıyor. Sense 5’in kamera arayüzü Desire 500’de de karşımıza çıkıyor. Fotoğraf ve video çekim tuşlarını aynı ekranda barındıran bu uygulama One’da yer alan Zoe özelliğini barındırmıyor. Ancak Galeri uygulaması çekilen fotoğraf ve videolardan otomatik olarak kısa klipler oluşturulmasını sağlıyor.

htc-desire-500-on-inceleme-00007

HTC Desire 500 bir akıllı telefon için 800-900 TL bandından daha yukarı çıkmak istemeyenler için ideal bir telefon gibi görünüyor. Telefon sonbaharın başlarında piyasada olacak. Telefonu piyasaya çıkacağı zamanlarda detaylı şekilde incelemeyi planlıyoruz. O inceleme sayesinde cihazla ilgili daha net bir tablo ortaya koyabiliriz.

İLGİLİ HABERLER