Teknoloji

HTC akıllı telefon pazarında var olma inadından vazgeçmiyor

htc akıllı telefon

HTC akıllı telefon pazarındaki varlığını sürdürmek için yoğun bir şekilde çaba sarfetmeye devam ediyor. Bu konudaki çalışmalarında yıllardır aradığını bulamayan Tayvanlı üretici, her şeye rağmen yeni girişimlerde bulunmayı sürdürecek gibi görünüyor. HTC’nin Tayvan ofisinin başkanı olan Darren Chen‘in verdiği bilgiye göre, şirket akıllı telefon pazarında var olma çalışmalarına önümüzdeki dönemde devam edecek.

HTC’nin son yıllarda yaşadığı sürecin trajik olduğunu söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır. Akıllı telefon pazarının öncüleri arasında yer alan Tayvanlı üreticinin ismi artık bu sektörde çok fazla anılmıyor. Bir zamanlar iyi telefonlar yapmış olmak, HTC’nin bugün telefon satabilmesi için yeterli olmuyor. HTC’nin elinde sanal gerçeklik dışında akıllı telefonlara alternatif olabilecek başka bir pazar da bulunmuyor.

Chen, şirketin bir süre önce çıkardığı HTC U12+‘ın piyasadaki en iyi çift kameralı telefonlardan biri olduğunu vurgulamaya da hâlâ devam ediyor. Bu modelin kalitesinin üzerine yeni şeyler inşa etmeyi sürdüreceklerini söyleyen Chen, şirketin önümüzdeki dönemdeki planları konusunda da ipucu vermiş oldu.

HTC’nin orta segmentteki stratejisinde de çeşitli değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirket bu pazarda neredeyse düzenli olarak strateji değişikliği yaptığı için bu durum kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor. HTC Desire 12s’i bir süre önce çıkaran şirketin önümüzdeki dönemde başka adımlar da atması bekleniyor. Darren Chen’in kısa süre önce satışa çıkan blockchain telefonu Exodus 1’in kısa sürede yok sattığını söylemesi ise ilginç bir açıklama olarak dikkat çekiyor.

HTC akıllı telefon biriminin önemli bir kısmını geçtiğimiz yıl Google’a devretmişti. Buna rağmen, bu pazarda var olma inadından vazgeçmeyen şirketin kaderinin şekillenmesinde 2019’daki performansı önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER