Teknoloji

HTC akıllı telefon çıkarmaktan vazgeçmiyor, dört Wildfire telefonu yolda

htc wildfire
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amiral gemisi telefonlarıyla piyasada pek varlık göstermeyen HTC, henüz telefon çıkarmaktan vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Rus Rozetked sitesi aracılığıyla yakında beklenen dört farklı cihazla ilgili ayrıntılar sızdı.

Görünüşe göre, HTC Wildfire markasını yeniden canlandırmayı planlıyor. 2011 yılında çıkan HTC Wildfire S modelinden beri bu marka bir kenarda duruyor. Anımsayacak olursak, HTC o yıl küresel akıllı telefon pazarının yüzde 10.7’lik kısmını elinde bulunduruyordu. Bu oran şu anda yüzde 0.05’e düşmüş durumda.

Sekiz yıl önce gördüğümüz Wildfire S modelinde 3.2 inç ekran ve 512 MB RAM bulunuyordu. Yeni Wildfire cihazları bu özelliklere göre çok büyük sıçrama yapacak olsa da, HTC’yi eski parlak günlerine döndürmekten uzak gibi görünüyor. Seri içinde dört farklı cihaz var gibi görünüyor. Bunlar Wildfire, Wildfire E, Wildfire E Plus ve Wildfire E1 olarak sıralanıyor.

htc wildfire

Bu dört cihazdan iki tanesinde damla çentik bulunurken, üç tanesinde iki adet arka kamera var. Her biri 720p çözünürlüklü ekrana ve orta segment Android telefon seviyesinde özelliklere sahip. Sızıntıda herhangi bir fiyat bilgisine rastlamıyoruz. Ancak fiyatları ucuz ve giriş-orta seviye Android cihazlarının fiyatlarıyla aynı seviyelerde olacaktır.

Her ne kadar saydığımız teknik özellikler kesin olmasa da, Rozetked geçmişte kendisini doğru çıkan sızıntılarla ispatlamış bir site sayılır. Geçen yıl hem Pixel 3 XL hem de Pixel 3A modellerini, Google tarafından resmi duyuruları yapılmadan aylar önce sızdırmıştı.

Bu dört cihazın yanı sıra, GSMArena sitesi de HTC’nin Wildfire E2 ve E2 Plus; Wildfire E3 ve E3 Plus; Wildfire R ve R Plus adlarını Avrasya Ekonomi Komisyonuna tescil ettirdiğini yazdı. Bu da dört cihazdan daha fazla sayıda Wildfire markalı telefonu göreceğimizi gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER