Teknoloji

HTC 1500 çalışanıyla yollarını ayırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htcHTC yeniden kâr edebilmek adına Tayvan’da bulunan üretim biriminde görev yapan 1500 çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, yeni organizasyonla verimlilik konusunda yapılan tasarrufların karşılığının daha iyi alınabileceği belirtildi. Yetkililer, işten çıkarma kararınından etkilenenler için ülkenin İşçi Bulma Kurumu ile ortaklaşa hareket edileceğini dile getirdi.

Yeniden yapılanmalar, Tayvanlı üretici için artık standart bir eyleme dönüşmüş durumda. Şirket hâlâ yılın ilk aylarında gerçekleştirdiği yeniden yapılanmanın gerektirdiklerini yapmayı sürdürüyor. Tayvanlı üretici, şubat ayında mobil birim başkanının istifasının ardından sanal gerçeklik ve mobil birimlerini birleştirme kararı almıştı. U12+ gibi yeni akıllı telefonlar şirketin gidişatını değiştirme konusunda yeterli olmazken, en yeni sanal gerçeklik başlığı Vive Pro da beğenilmesine rağmen yüksek fiyatı ve aksesuar eksikliği nedeniyle beklentileri tam anlamıyla karşılayamamıştı.

HTC’nin mobil biriminin görünümü, uzun yıllardır sağlıksız. Geçtiğimiz yıl Pixel ekibini 1.1 milyar dolar karşılığında Google’a satan şirket, bu sayede hem 2 bin kişilik bir çalışan yükünden kurtulmuş hem de kasasına hatırı sayılır miktarda sıcak para koymuştu. Ancak bu durum aynı zamanda şirketin en parlak mühendislerini rakip bir şirkete kaptırması anlamına gelmişti. Bu durum, Tayvanlı üreticilerin hisselerinin değer kaybetmesine neden olmuş ve bazı yatırımcılar şirketin hisselerini “değersiz” olarak nitelemişti.

Bir zamanlar akıllı telefon pazarının zirvesinde yer alan HTC, uzun süredir kârını artırmak için çalışıyor. Bütün bu endişelere rağmen mobil cihaz üretme konusunda ısrarını sürdüren şirketin daha ne kadar direneceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER