Teknoloji

HTC 10 sızıntısı siyah ve gri modelleri gün yüzüne çıkarıyor

htc 10

HTC, iki hafta sonra 2016 model amiral gemisini gözler önüne çıkaracak. HTC 10 adını taşıması neredeyse kesinleşen modelin neler sunacağı hem teknoloji dünyası hem de HTC hayranları tarafından merakla beklenirken, cihaza dair sızıntıların önlenilememesi bu bekleyişteki merak dozunun biraz düşmesine neden oluyor. Söz konusu sızıntıların en yenisi ise Çinli perakende sitesi Taobao’dan geldi. Paylaşılan fotoğraflarda HTC’nin yeni amiral gemisinin siyah ve gri renkli modelleri boy gösterirken, şirketin tasarımsal anlamda yaptığı yeni dokunuşlar da daha rahat biçimde gözlemlenebiliyor. Buna ek olarak, akıllı telefonun arka kapağının altında nelerin olduğu da fotoğraflar sayesinde öğrenilebiliyor.

HTC One M7’nin çıkışından bu yana, Tayvanlı şirketin amiral gemisi modellerinde pürüzsüz ama kavisli bir arka panel tasarımı tercih ediliyor. HTC 10’da bu izler tamamen silinmese de, nispeten yeni bir yaklaşımın uygulandığı görülüyor. Öncelikli olarak arka paneldeki kavisin biraz daha az belirgin hâle getirildiği göze çarpıyor. Telefonun kavisli arka panelini ve ön yüzünü ise yivli köşeler birleştiriyor. One A9’da tercih edilen iPhone’dan etkilenmiş tasarımdan fazla iz bulunmaması, sadık HTC kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme olarak nitelenebilir.

Sızan fotoğraflarda arka panelin altında bulunanlar da görülebiliyor. Ancak bileşenler hakkında daha somut bir yorumda bulunabilmek için detaylı bir parçalara ayırma işlemi gerçekleştirmek gerekiyor. Sızan fotoğraflarda yeni amiral gemisi telefonun ön yüzü gözükmüyor. Şirketin alışılagelmişin dışında bir kapasitif tuş tasarımını tercih ettiğine dair haberler ise daha önce gündeme gelmişti.

Telefonun tercih edilmesi konusunda asıl faktör olması beklenen donanıma ilişkin iddialar da bir süredir ortada dolaşıyor. HTC 10’da QHD çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı, Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER