Teknoloji

HP’den yeni Chromebook PC ve 14 inç Slatebook Android bilgisayar

HP ve Google geçen yıl Chromebook 11 olarak adlandırılan, güzel görünüşlü, ancak güç bakımından çok ileride olmayan bir dizüstü bilgisyaar çıkarmıştı. Bu bilgisayarın en güzel tarafı 11.6 inçlik parlak ve canlı ekranıydı. HP geçtiğimiz haftasonu bu bilgisayarın takipçisi olan yeni bir 11.6 inç Chromebook bilgisayar çıkardı.

2c14 - HP Chromebook, Catalog, Right facing Chromebook PC, Chromebook 11’in tasarımı yerine HP’nin daha büyük olan Chromebook 14 modelinin tasarımını taklit ediyor. Diğer çoğu Chromebook bilgisayarda olduğu gibi 1366 x 768 çözünürlük bu bilgisayarın ekranında da mevcut. 2.5 cm.’nin hemen altında kalınlık ve 1.2 kg. ağırlık gibi değerlere sahip olan gövdenin içinde 16 GB depolama ve 2 GB RAM bulunuyor. Bu, Chromebook PC’nin performansının geçen yılın Chromebook 11 modeline göre çok da ilerlemediğini gösteriyor.

Chromebook 14 gibi Chromebook PC de farklı renk seçenekleriyle gelecek, ancak ilk başta turkuvaz ve beyaz renk seçenekleri sunulacak. HP’nin söylediğine göre Chromebook PC’nin Wi-Fi modeli 249 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak. Ayrıca dahili 3G desteğine sahip bir model de çıkacak.

HP Slatebook sitting on office desk

Chromebook PC’ye ek olarak HP bir de Android ile çalışan 14 inç Slatebook PC duyurdu. Slatebook PC’de NVIDIA Tegra 4 işlemci, 2 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. 14 inç, 1080p ekran barındıran gövde 16 mm. kalınlığa sahip. Yaklaşık 1.7 kg. ağırlığa sahip olan bu dizüstü bilgisayarın açık sarı çizgilere sahip siyah renk versiyonu bulunacak. Slatebook PC’nin 6 Ağustosta 399 dolara satışa çıkması bekleniyor.

İlgili >> HP (1), (2)

İLGİLİ HABERLER