Teknoloji

HP ZBook Studio x360 dönüştürülebilir yapısıyla kreatif çalışanları hedefliyor

hp zbook studio x360HP, yoğun iş akışlarını taşınabilir ve dönüştürülebilir bir cihazla desteklemek isteyen kreatif çalışanlar için ZBook Studio x360 dizüstü bilgisayarı çıkardı. Geçen yıl çıkan ZBook X2 gibi, x360 da son kullanıcılara özel bir tasarımı, iş istasyonlarında gördüğümüz seviyede teknik özelliklerle buluşturuyor.

Dizüstü bilgisayar Intel’in en yeni, altı çekirdekli Core i5 ve i7 işlemcileriyle geliyor. Aynı zamanda daha da yüksek performans sunan Xeon yongaları da seçilebiliyor. Nvidia Quadro P1000 grafik işlemci birimi, 4 TB’ye kadar yerel PCIe NVMe depolama birimi, 32 GB’ye kadar RAM de diğer özellikler arasında bulunuyor.

ZBook Studio x360’ın 15.6 inç, 4K dokunmatik ekranı; 4000 basınç hassasiyet seviyeli Wacom AES kalemle kullanılabiliyor. Bu kalemin üstünde iki adet özelleştirilebilir tuş bulunuyor. 360 derecelik menteşeli yapısıyla tamamen dönüştürülebilir formda olan bu dizüstü bilgisayarla çizimleri her yerde rahatlıkla yapmak da mümkün oluyor. HP, bu bilgisayarının pilinin 16 saate kadar çalışma imkanı sunduğunu söylüyor. Aynı zamanda pilin yüzde 50’lik kısmı da sadece 30 dakika gibi kısa sürede şarj edilebiliyor.

Windows 10 ile yüklü gelen dizüstü bilgisayarda iki adet USB 3.0 portu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi şarj için kullanılıyor. Ayrıca HDMI portu ve 2 adet Thunderbolt 3 destekli USB-C portu mevcut durumda. x360’ta parmak izi okuyucusu ve opsiyonel Windows Hello yüz tanıma özellikli kamera sistemi gibi güvenlik unsurları da bulunuyor. Aynı zamanda tek bir tuşa basarak gizlilik ekranını etkinleştirebilirsiniz.

HP ZBook Studio x360’ın yurt dışı fiyatları 1499 dolardan başlıyor. Satışlar mayıs ayından itibaren başlayacak.

ZBook Studio x360’a ek olarak, HP daha başka yeni dizüstü bilgisayarlar da duyurdu. HP ZBook Studio, HP ZBook 17, HP ZBook 15 ve HP ZBook 15v modellerinin her biri mayıs ayında yurt dışında piyasaya sunulacak. HP ZBook Studio 1299 dolardan, HP ZBook 15v ise 949 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bunlara ek olarak, HP DreamColor Z27x G2 Display monitör de nisan ayında, 1999 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışta olacak. HP, diğer ürünlerin fiyatlarının ne olacağı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER