Teknoloji

HP R2-D2 sesleri çıkaran Yıldız Savaşları temalı dizüstü bilgisayarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp-yildiz-savaslari-081015-12

Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi “Güç Uyanıyor” aralık ayında vizyona girecek. Filmin vizyona girmesiyle birlikte Yıldız Savaşları çılgınlığının yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor. HP, yeni tanıttığı Yıldız Savaşları temalı dizüstü bilgisayarıyla bu çılgınlığı büyük bir istekle beklediğini ortaya koyuyor. Yıldız Savaşları temalı bilgisayarda kullanıcılar filmden alınan sesleri, uyarı sesi olarak duyabiliyor. Yani bir USB belleği düzgün çıkarmadığınızda R2-D2 sesini duymanız mümkün. Kullanıcılar diledikleri takdirde normal Windows uyarı seslerine geri dönüş yapabiliyor.

Dizüstü bilgisayarın “karanlık taraf” temasının tasarım ayağında suni olarak eskitilmiş metal kasa ön plana çıkıyor. Ancak cihazın arkasında Darth Vader’ın izlerini, menteşesinde filme özel Aurebesh alfabesinde yazılmış kelimeleri, trackpad’in etrafında ise Stormtrooper ve Ölüm Yıldızı’nı görmek mümkün. Trackpad’in X-Wing hedefleme sistemini hatırlatacak biçimde tasarlandığını da ayrıca belirtmek gerekiyor.

Dizüstü bilgisayarda Yıldız Savaşları içerikleri de yüklü olarak sunuluyor. Yıldız Savaşları Kumanda Merkezi uygulaması üzerinden 1100’den fazla resime, duvar kağıdına ve videoya erişilebiliyor. Dizüstü bilgisayarın ses temasını değiştirme işlemi de bu uygulama üzerinden gerçekleştiriliyor.

hp-yildiz-savaslari-081015-13

HP’nin Geri Dönüşüm Kutusu’nu bir Ölüm Yıldızı ikonuyla değiştirmesi ve Aurebesh’in de sunulan yazı tipleri arasında bulunması, şirketin sunduğu diğer Yıldız Savaşları temalı unsurlar içinde yer alıyor.

Bir dizüstü bilgisayar olarak değerlendirildiğinde HP’nin Yıldız Savaşları bilgisayarı standart bir cihaz profili çiziyor. Intel Core i5 ve i7 işlemci seçenekleri bulunan bilgisayarda 2 TB HDD ve 128 GB RAM yer alıyor. Grafik kanadında ise entegre grafikler ve NVIDIA grafik işlemcisi arasında seçim yapılabiliyor. 15.6 inç ekran opsiyonel olarak 1080p çözünürlüğe ve dokunmatik bir panele yükseltilebiliyor. HP’nin Yıldız Savaşları temalı dizüstü bilgisayarı, 8 Kasımda 699.99 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER