Teknoloji

HP Vantage Point 32 dokunma noktalı, 132 inç’lik çoklu dokunmatik ekranla birlikte gelecek

Samsung’un piyasaya sürmeye hazırlandığı Microsoft Surface bilgisayarı SUR40‘a HP’nin cevabı Vantaga Point oldu. HP Vantage Point 132 inç’lik, çoklu dokunma destekli bir ekran duvarı olarak nitelendirilebilir. Altı adet, 47 inç’lik, Gorilla Cam kaplı HP LD4730 ekrandan oluşan bu duvar toplam çözünürlüğü 4098 x 1536 piksel çözünürlük ve 3.35 x 2.13 metrelik boyutlardan ibaret.

Profesyonel seviyede HP Z800 iş istasyonu Vantage Point’in gerek duyduğu ses ve görüntü işleme görevlerini üstlenirken HP Pavilion Slimline da her bir panelin renk kontrastını ayarlamak ve ses seviyesini kontrol etmek için kullanılan büyük bir uzaktan kumanda işlevi görüyor. HP’nin Vantage Point’i 125 bin dolarlık bir fiyata sahip. Zaten HP de bu cihazı şirketlere, tanıtım faaliyetlerinde kullanmaları amacıyla satmak için uğraşacak.

HP Vantage Point’in yazılım tarafına biraz daha yakından bakacak olursak HP, üç boyutlu interaktif grafikleri video akışlarına entegre eden D’Fusion arttırılmış gerçeklik yazılımının özelleştirilmiş bir versiyonunun oluşturulması için Total Immersion ile birlikte çalıştı. Geliştirilen yazılımla birlikte içerik şirketleri göstermek istedikleir herhangi bir içeriği müşterilerine gösterme fırsatına sahip olacaktır. Tüm sistem Windows 7 üzerinde çalışıyor, uygulamalar da JavaScript, C++, C# ve Microsoft Presentation Framework gibi araçlar yardımıyla geliştirilebiliyor.

HP’nin bu teknolojisi ne zaman hayata geçecek, belli değil, ancak ABD ve Kanada’daki müşteriler öncelikli olacak gibi görünüyor.

İlgili – HP (1)
İlgili – HP (2) [PDF]

İLGİLİ HABERLER