Teknoloji

Microsoft’un Chromebook bilgisayarlara ilk cevabı HP Stream 14 olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hplogo23022012

Microsoft iş ortaklarıyla düşük fiyatlı Windows dizüstü bilgisayarlar çıkarmak için birlikte çalışacağını yaklaşık bir ay önce açıklamıştı. Şimdiyse MobileGeeks sitesi sayesinde HP’nin bu düşük fiyatlı modellerden bir tanesini çıkaracağını öğreniyoruz. HP Stream 14 adlı bu 14 inç ekranlı Windows 8.1 bilgisayarının ABD’de 199 dolar gibi uygun bir fiyattan piyasaya sunulması bekleniyor.

HP Stream 14’te AMD işlemci, 1366 x 768 ekran, 2 GB RAM, 32 veya 64 GB dahili hafıza ve SD kart yuvası bulunacak. Eğer avuç içi destek bölgelerine yerleştirilecek Windows çıkartmaları olmasa, HP’nin bu bilgisayarını geçen yılın sonlarında çıkan Chromebook 14’ten ayırt etmek pek mümkün olmazdı.

hp-stream-14-dedikodu-190814

Ayrıca MobileGeeks sitesinin elde ettiği dokümanlar Microsoft’un Stream 14 satın alanlara iki yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri 100 GB’lık OneDrive depolama alanını da hediye edeceğini gösteriyor. Böylelikle Microsoft her Chromebook satın alana hediye edilen 100 GB’lık Google Drive teklifinin bir benzerini de sunmuş olacak.

Stream 14’ün ne zaman satışa sunulacağıyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Ancak dedikodular iyice arttığına göre ürünün piyasaya çıkışı da fazla uzak değildir. Stream 14 ile birlikte yeni bir ucuz bilgisayar dalgasının başlamasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER