Teknoloji

HP Slate 21 ile Android’i büyük ekrana getiriyor

HP yeni duyurduğu Slate 21 modeliyle birlikte Android’i masaüstüne getiriyor. 21.5 inç ekrana sahip olan ve büyük bir tablet görünümünü taşıyan cihaz sahip olduğu dahili ayak sayesinde dengede duruyor. Android’in en son versiyonuyla çalışan bu üründe 1080p IPS ekran yer alıyor, içinde ise NVIDIA Tegra 4 işlemci bulunuyor.

hp-slate-21-android-260613

HP, Slate 21 için yurt dışında yaklaşık 400 dolarlık bir fiyat belirlemiş. Boyutları ve gücü göz önünde bulundurulduğunda makul bir fiyat gibi görünüyor, ancak bazı ödünler de yok değil. Windows 8 çalıştıran bazı benzer cihazlar gibi Slate 21’de dahili bir batarya bulunmuyor. Bu da kullanıcıların Slate 21’i prizden çıkarıp açık şekilde diledikleri gibi çalıştıramayacakları anlamına geliyor.

Her ne kadar bazı modeller çeşitli kısıtlamalar içerse de, monitör bilgisayar formunda olan ve rahatlıkla taşınabilen modelleri son zamanlarda daha sık görmeye başladık. HP kısa bir süre önce de Envy Rove 20 adında, daha yüksek kapasiteli, içinde Intel Haswell işlemci ve batarya barındıran, ayrıca Windows 8 ile çalışan bir model çıkarmıştı. HP Slate 21 ile birlikte Android’i sevenler için de önemli bir alternatif sunulmuş oldu. Android’in büyük ekranda nasıl bir deneyim sunacağını merak edenlerin eylül ayına kadar beklemeleri gerekecek.

İlgili >> HP Next Bench

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER