Teknoloji

HP Pavilion Wave ve Elite Slice Windows 10 PC’ler tanıtıldı

HP Pavilion Wave
HP Pavilion Wave
HP Pavilion Wave

HP Windows 10 ile çalışan iki yeni masaüstü bilgisayarın tanıtımını gerçekleştirdi. Pavilion Wave ve Elite Slice modellerinin her ikisi de çekici tasarımları ve küçük birer kutuya benzer görünümleriyle dikkat çekiyor.

Pavilion Wave üçgen prizmaya benzeyen şekliyle aynı zamanda bir Bluetooth hoparlörü de anımsatıyor. Çift mikrofonu sayesinde Cortana üzerinde sesli komutlar vermek mümkün oluyor. PC’nin tepesindeki parabolik yansıtıcı, entegre hoparlör sayesinde 360 derece ses deneyimi sağlıyor.

 

Windows 10 ile çalışan bu bilgisayar 4K ekranları da destekliyor. Üstünde üç adet USB 3.0 portu ve bir adet USB 3.1 Type-C portu yer alıyor. Aynı zamanda HDMI, DisplayPort, Gigabit Ethernet, kulaklık ve mikrofon jakı gibi girişler ve çıkışlar da mevcut.

Altıncı nesil, dört çekirdekli Intel Core i7 işlemcilere kadar farklı işlemci seçeneklerinin bulunduğu bilgisayarda 2 TB’ye kadar depolama kapasitesine sahip SSD, 128 GB SSD5 ile opsiyonel olarak sunulan ikili sürücü desteği ve 16 GB’ye kadar DDR4 sistem belleği de diğer donanım unsurları arasında bulunuyor.

Pavilion Wave’de AMD Radeon M9 M470 ayrık grafik kartı da opsiyonel olarak sunuluyor. Böylelikle fotoğraf ve video düzenleme veya oyun oynama gibi işlevler daha seri ve hızlı şekilde yerine getiriliyor.

HP Elite Slice
HP Elite Slice

HP Elite Slice ise, kablosuz bağlantı desteklerine odaklanan kompakt bir PC olma özelliğini taşıyor. 16.51 x 3.51 x 16.51 cm.’lik boyutlara ve yaklaşık 1 kg. ağırlığa sahip olan bu makine aralarında HP Quad HD EliteDisplay S240uj monitörün de bulunduğu Type-C uyumlu monitörlere sadece tek bir USB 3.1 Type-C kablosuyla bağlanabiliyor. Monitörde ise entegre kablosuz şarj istasyonu ve USB Type-C portu var. Böylelikle masaüstü mükemmel biçimde tamamlanıyor.

HP Elite Slice’ın çok yönlülüğü Collaboration Cover, Kablosuz Şarj Kapağı, Ses Modülü ve ODD Modülü gibi genişleme seçenekleriyle tamamlanıyor. Ayrıca parmak izi sensörü de opsiyonel olarak sunuluyor. 35 Watt, altıncı nesil Intel Core i7’ye kadar işlemci seçenekleriyle sunulan bu PC’de 360 derece çift fan boru halkası da soğutmaya yardımcı oluyor. Bir Ethernet portu, dahili Wi-Fi modülü ve antenleri, bir HDMI ve DisplayPort da bağlantılar arasına bulunuyor.

HP Pavilion Wave yurt dışında yaklaşık 550 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 23 Eylül tarihinden itibaren yurt dışındaki bazı mağazalarda ve HP.com sitesi üzerinde bulmak mümkün olacak. HP Elite Slice ise 700 dolardan başlayan fiyatlardan satılacak ve bu bilgisayar da içinde bulunduğumuz ay içinde çıkacak.

İLGİLİ HABERLER