Teknoloji

HP’nin MB Chronowing akıllı saati bir elektronik cihazdan çok saat havasında

hp-mb-chronowing-2

HP bu yıl içinde ünlü moda tasarımcısı Michael Bastian ile teknoloji meraklılarından daha geniş bir kitleye hitap edecek bir akıllı saat hazırlamak için işbirliğine gitmişti. Söz konusu işbirliğinin ürünü olan akıllı saatin satışına önümüzdeki cuma günü çevrim içi alışveriş sitesi Gilt aracılığıyla başlanıyor. Potansiyel sahipleriyle buluşmasına kısa bir süre kalan MB Chronowing’i ilk kez The Wall Street Journal görüntüledi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; akıllı saatin deri, kauçuk veya naylon kayışlara sahip olan modelleri 349 dolardan, timsah derisi kayışa ve safir kristal kaplı cama sahip model ise 649 dolar karşılığında satılacak. Her iki versiyon da görüntü itibarıyla tipik bir akıllı saate benzemiyor. MB Chronowing 44 mm.’lik kadran çapıyla akıllara Tag Heuer gibi markalar tarafından üretilen saatleri getiriyor.

hp-mb-chronowing-031114

Dokunmatik bir ekran barındırmayan MB Chronowing’de bildirimler siyah – beyaz LCD ekran aracılığıyla kullanıcılara aktarılıyor. Akıllı saatte adım ölçme veya sesli komut almak gibi yetenekler bulunmuyor. Michael Bastian’ın akıllı saat tasarımı Apple ve Google’ın bu yöndeki girişimlerinden ziyade Meta Watch’un M1’ini hatırlatıyor. LCD ekrana ek olarak, MB Chronowing zamanı bir saat kadranıyla görüntülüyor. Pil ömrü 7 güne kadar uzayan akıllı saat, hem iOS hem de Android işletim sistemli cihazlarla birlikte çalışabiliyor.

Akıllı saat pazarında halihazırda iki yaklaşım ön plana çıkıyor. Bunların ilkinde pek çok özellik barındıran akıllı saatler yer alırken, ikinci yaklaşımla hazırlanan saatlerde geleneksel saat üreticilerinin bakış açısı tercih ediliyor. HP MB Chronowing ikinci yaklaşımla tasarlanan akıllı saatler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER