Teknoloji

HP haziran ayında 3D yazıcı planlarını açıklamaya hazırlanıyor

Hewlett-Packard’ın bir sonraki hamlesi 3D yazıcı pazarına girmek olacak gibi görünüyor. Şirketin bu noktada müşteri çekmek için iki stratejisi bulunuyor.

hplogo23022012HP CEO’su Meg Whitman’ın geçtiğimiz çarşamba günü düzenlenen HP yatırımcılar konferansında söylediğine göre şirket 3D yazdırma sistemlerinin hız ve kalitesini artıracak. Whitman, hız ve kalite noktasında problemlerin giderildiğine inandığını ve önümüzdeki haziran ayında büyük bir teknolojinin duyurusunu yapacaklarını kaydetti.

HP’nin üç boyutlu yazdırma ürünlerini tanıtacağını beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Şirketin bunun yerine 3D yazdırma pazarına girmeden önce çeşitli detaylar vererek tüketicileri hazırlamak, ayrıca zaman kazanmak isteyebilir.

Üç boyutlu yazıcılar genellikle yüksek fiyatlarıyla biliniyor, ayrıca bu yeni teknoloji başlangıçta işletmeleri hedefliyor. Whitman ise HP’nin bu teknolojiyi daha düşük fiyat noktalarında sunmak istediğinin altını çiziyor.

Geleneksel yazdırma ürünlerinde HP’nin güçlü bir liderliği bulunuyor. Şirketin yüzde 41 oranındaki pazar payı üç boyutlu yazıcı pazarı için de büyük bir momentum anlamına geliyor.

Araştırma şirketi IDC’nin bir araştırma notuna göre, üç boyutlu yazıcı pazarı 2014’te bir önceki yıla göre yüzde 67 oranında yükselecek. Bu teknolojinin hedef kitlesi daha da genişleyecek.

İlgili >> Forbes, PCWorld

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER